Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,555.90
BTC/USDT
70,740.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Teröre karşı tek ses

Türkiye Alimler Birliği: İnsanlık dışı eylemlere hep birlikte karşı çıkılmalı

Türkiye Alimler Birliği, terör olayları karşısında tüm milletin, alimlerin, nereden gelirse gelsin insanlık dışı eylemleri hep birlikte lanetlemesi ve bunlara karşı çıkması gerektiğini bildirdi.

16.03.2016 - Güncelleme : 17.03.2016
Türkiye Alimler Birliği: İnsanlık dışı eylemlere hep birlikte karşı çıkılmalı

ANKARA

Türkiye Alimler Birliği, terör olayları karşısında tüm milletin, alimlerin, nereden gelirse gelsin birliği, dirliği ve kardeşliği hedef alan insanlık dışı eylemleri hep birlikte lanetlemesi ve bunlara karşı çıkması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Alimler Birliği (TAB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısı başta olmak üzere tüm terör olaylarının şiddetle kınanması, olayı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı görmeleri istendi.

Terörün bir hak arama yolu olmadığının vurgulandığı açıklamada, kimden gelirse gelsin, haksız ve gayriinsani bir davranış olarak nitelendirilen teröre başvuranların haksız oldukları ifade edildi.Terörün mağdurlarının masum insanlar, yaşlılar ve çocuklar olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör bir cihat da değildir. İslam savaşta bile kadınların, çocukların, yaşlıların, ibadete çekilmiş din adamlarının öldürülmesini yasaklar. Bu tür olayların her kesimiyle halkımızın kardeş olduğunu ve kardeşçe yaşama arzusunu yeniden pekiştirme iradesi göstermeye başladığı bugünlerde artıyor olması, bunun bir emperyalist kışkırtma ve dış destek sonucu yerli taşeronlara yaptırıldığı kanaatini güçlendirmektedir. Bu itibarla, bir ümmet ve vahdet şuuru içerisinde bütün milletimizin ve alimlerimizin, nereden gelirse gelsin birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan böyle vahşi ve insanlık dışı eylemleri hep birlikte lanetlemesini ve her vesile ile bunlara karşı çıkılmasını bekliyoruz. Olaylarda vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz."

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın