Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.10
BTC/USDT
70,717.00
BIST 100
9,079.97
Terörsüz Şehirlerde Değişim

Cizre'ye bir yılda 248 milyon liralık yatırım

İçişleri Bakanlığınca Şırnak'ın görevlendirme yapılan Cizre Belediyesince ilçe bir yılda 248 milyon liralık yatırımla buluşturulacak.

Ekrem Payan  | 16.12.2017 - Güncelleme : 16.12.2017
Cizre'ye bir yılda 248 milyon liralık yatırım Fotoğraf:AA/Abidin Yel

Şırnak

ŞIRNAK - EKREM PAYAN 

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma açılan DBP'li Leyla İmret'in İçişleri Bakanlığınca Cizre Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasının ardından görevlendirme yapılan Belediyede hummalı bir çalışma başlatıldı.

Terör saldırılarının izlerinin silinmesi, ilçenin temizlikten alt ve üst yapıya, yollardan kültürel, sosyal ve sportif alanlara kadar her alanda kaliteli belediye hizmeti ile buluşması amacıyla çok sayıda proje hazırlandı.

Bir yılda hayata geçirilmesi için hazırlanan 248 milyon liralık yatırımı ön gören projelerin birbiri ardına uygulandığı ilçede terörün izleri her geçen gün siliniyor, yaşam standartları yükseliyor.

Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, Cizre için belirledikleri hedefleri AA muhabirine anlattı.

Arıcan, ilçede tesis edilen huzur ve güven ortamının ardından yapılan görevlendirme ile belediyenin kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi.

Arıcan, alt ve üst yapı çalışmalarıyla ilçenin adeta şantiyeye dönüştüğüne işaret ederek, amaçlarının vatandaşın daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamak olduğunu belirtti.

"En kısa sürede ilçenin içme suyu sorununu çözeceğiz"

Göreve başlamalarının ardından ilçenin en büyük sorunlarından birisi olan içme suyu sorununa yönelik çalışma başlattıklarını dile getiren Arıcan, terör örgütünün mahallelere tuzakladığı ve infilak ettirdiği patlayıcılarla 3 mahallenin alt yapısının tamamen zarar gördüğünü aktardı.

Arıcan, İller Bankasından aldıkları destekle ilçenin tüm kanalizasyon ve su şebekesinin yenileneceğini ifade ederek, "Son derece modern arıtma tesisimiz son aşamada. Vatandaşlarımızı en kısa sürede 7 gün 24 saat içme suyuna kavuşturacağız." dedi.

Nüfusu 150 bine varan ilçede hem kaymakamlık hem de belediye başkanlığı görevini vatandaşların desteğiyle sürdürdüğünü anlatan Arıcan, hayata geçirdikleri projelere kardeş İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de büyük katkı sunduğunu belirtti.

"Belediyemizin kaynakları vatandaşımıza hizmet olarak dönüyor"

Bu kapsamda ilçeye Dicle Nehri kenarındaki 55 dönüm alanda modern bir park kazandırdıklarını dile getiren Arıcan, "Belediyemizin kaynakları artık vatandaşımıza hizmet olarak geri dönüyor. Görevlendirme öncesinde belediye devletimizin, hükumetimizin kaynaklarını ne yazık ki bölücü terör örgütü hizmetinde kullanmış ve bu kaynaklar vatandaşımıza hizmet olarak dönmemiş." diye konuştu.

İlçeyi fark yaratan projelerle buluşturmaya çalıştıklarına işaret eden Arıcan, üst ve alt yapının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif alanlarda da hizmet sunduklarını aktardı.

Arıcan, yeni ve modern belediye hizmet binasının bir yıl sonra vatandaşa hizmet vermeye başlayacağını dile getirerek, Cizre'nin iki yakasını bir araya getirecek bir taş köprü, yaya yolu oluşturacaklarını ifade etti.

Bu çalışmanın da 2 yıl sonra vatandaşla buluşacağını belirten Arıcan, "Hamidiye Kışlasından Konak Mahallesi'ne uzanacak 11 gözlü bir taş köprü vatandaşımızın yaya yolu olarak da kullanacağı şekilde hizmet verecek. Bu hizmetin ilçemizin turizm gelirini artıracağına inanıyoruz. Vatandaşların rahatça aileleriyle gezip dolaşabilecekleri parklar, sosyal donatılar ile tarihi yerlerin restorasyonu ve sportif faaliyetlere yönelik yatırımlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Arıcan, göreve gelmelerinin ardından gençlerin enerjilerini kullanabilecekleri sportif alanları desteklediklerini kaydetti.

Kadınların sosyal hayata katılımı

Kadınların sosyal hayatta daha çok yer alması için çaba sarf ettiklerine değinen Arıcan, kültür merkezlerinde bu yönde kurslar düzenlediklerini söyledi.

İlçeye bir kent meydanı kazandırmak için çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Arıcan, bu yönde kamulaştırma çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Bu çalışma ile Cizre'nin güzel ve ferah bir kent meydanına sahip olacağını anlatan Arıcan, "Kent meydanının altında da iki katlı otopark projemiz. En kısa sürede projemizi bitirip bu eksikliği tamamlamak istiyoruz. Bunun yanında yeni ilçe otogarı, yeni sebze hali, hayvan pazarı ile ilgili de çalışmamız sürüyor. Bunlar da kısa sürede hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeler." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Arıcan, bir yıllık süre ilçe için 248 milyon liralık projeyi ilçeye kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın