Gündem

11. Cumhurbaşkanı Gül, şehit ailesine taziyede bulundu

11. Cumhurbaşkanı Gül, Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun Kayseri'deki ailesine taziyede bulundu.

Esma Küçükşahin  | 15.05.2016 - Güncelleme : 16.05.2016
11. Cumhurbaşkanı Gül, şehit ailesine taziyede bulundu Fotoğraf: AA/Esma Küçükşahin

Kayseri

KAYSERİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Kayseri 1. Komando Tugayı'nda görevli Uzman Çavuş İbrahim Akarsu'nun Kayseri'deki ailesine taziyede bulundu.

Gül'ün şehit Akarsu'nun Yunus Emre Mahallesi'ndeki yakınlarını ziyaretine, eşi Hayrünnisa Gül, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün de eşlik etti.

Gül, apartmanın bahçesine kurulan taziye çadırında şehidin ağabeyi Hasan Akarsu'ya başsağlığı diledi. Taziye çadırında aile bireyleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Gül, bugünlerde bütün güvenlik kuvvetlerinin, başta silahlı kuvvetler olmak üzere emniyet teşkilatının, köy koruyucularının büyük bir mücadele içinde olduğunu söyledi.

Şehit haberlerinin herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Gül, "Maalesef, hepimizi derinden üzen şehitlerimiz var. Kayseri'de de çok şehidimiz var, bütün Türkiye'de de. Bir yerde şehit olunca ilk bizi ararlar. Bir telefon geldiği zaman korkardım. Buradaki şehidimizin de mekanı cennet olsun. Allah bütün ailesine sabır versin." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde şehit ailelerini Çankaya Köşkü'nde misafir ettiğini anımsatan Gül, "Şimdi bunu Tayyip Bey yapıyor. O zamanlar şehit ailelerine derdim, 'Siz buranın en büyük misafirlerisiniz' diye. Ne olursa olsun ateş düştüğü yeri yakıyor, bunu çok iyi bilirim. Bütün devlet hayatımda bu acıları hep tatmışızdır. Ben çok iyi anlıyorum kardeşimizi, şehit ailelerimizi. En kısa süre içinde inşallah bu acılar biter, tekrar yaşanmaz. Hep ateş düştüğü yeri yakıyor diyoruz ama böyle olmaması lazım. Hepimizin içinin yüreğinin yandığını dilimizle değil, göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de şehit annesi Türkan Akarsu'ya başsağlığı diledi. Gül, şehidin annesini sohbet ederek teskin etmeye çalıştı.

Muhabir: Esma Küçükşahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın