Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,218.51
ETH/USDT
3,556.40
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'13 yıldır KPSS'ye hazırlanıyorum'

KPSS mağduru öğretmen adayı Yasemin Kara, "Oğlum 3 yaşında iken KPSS'ye hazırlanmaya başladım. Şu anda oğlum 16 yaşında lise 3'e gidiyor. Ben hala KPSS'ye hazırlanıyorum." dedi.

26.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
'13 yıldır KPSS'ye hazırlanıyorum'

MANİSA-Sedat Şimşek

Dicle Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Yasemin Kara, önce 28 Şubat uygulamaları ardından, KPSS sorularının çalınması nedeniyle yaşadığı mağduriyeti, AA muhabirine anlattı.

Başörtülü olduğu için 1998 yılında okulda zor günler geçirdiğini 28 Şubat'taki uygulamalar nedeniyle okulunun bir yıl uzadığını belirten Kara, o dönemde "cemaat" denilen yapıya bağlı arkadaşlarının başörtülerini açtığını, buna çok şaşırdığını ifade etti.

Kara, üniversiteye daha yazı ulaşmadan öğrencilerin neden başörtülerini hangi gerekçe ile çıkardıklarını öğrenmek istediğini belirterek "Onlara bunu sordum, 'istişare kararı böyle alındı, başınızı açın dediler biz de açtık' cevabını verdiler. Helal ile haram nasıl olacak? Siz 'hizmet' adına bunu yaptığınızı söylüyorsunuz ama bu nasıl olacak. Üniversitede böyle bir durum yaşandı, bizi zor duruma düşürdüler 3-5 kişi kaldık." dedi.

16 yıldır atanmayı bekliyor

Başörtüsü yasağının hafiflediği dönemde, 2009 yılında KPSS'den 76 puan aldığını ancak herhangi bir alana yerleşemediğini aktaran Kara, 2010 yılında başörtüsü yasağının kalkması sonrasında tekrar sınava girdiğini, 100'ün üzerinden "neti" olduğunu bir önceki sınavdan da 13 soru daha fazla doğru yaptığını kaydetti.

Kara, sınav sonucu eline ulaşınca yaşadığı hayal kırıklığını şöyle anlattı:

"Ben heyecanla 84 civarında almayı bekliyorum, atanmayı bekliyorum. Bir yandan da söylentiler var, bazı dershaneler denemelerde sınav sorularını sormuşlar diye. Biz inanmadık, 'Müslüman adamlar böyle yapmazlar' dedik. Polis okullarında da kopya çekildiği söylemleri de oldu. Sınav sonuçları açıklandı. 13 net fazla yapmama karşılık yine 76 aldım, şok oldum. 105 netin üzerinde yapmışım yine aynı puan geliyor. Sonra duyduk kopya skandalı olmuş, 30 bin kişi haksız yere benim önüme geçmiş, ikinci darbeyi de burada yedim."

Kara, "Bu acıyı çeken bir insan olarak, oğlum 3 yaşında iken KPSS'ye hazırlanmaya başladım. Kimya öğretmeni olduğum için alanımda alım çok azdı. Son yıllarda alım olmaya başladı. Şu anda oğlum 16 yaşında lise 3'e geçiyor. Ben hala KPSS'ye hazırlanıyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın