Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,339.00
BIST 100
9,135.58
Gündem

'15 Temmuz En Uzun Geceydi' belgeseli gösterildi

Bayrampaşalıların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini püskürtmesini konu alan "15 Temmuz En Uzun Geceydi" belgeseli gösterildi.

İlyas Kaçar  | 30.09.2016 - Güncelleme : 01.10.2016
'15 Temmuz En Uzun Geceydi' belgeseli gösterildi Fotoğraf: AA/İlyas Kaçar

Istanbul

İSTANBUL

Bayrampaşalıların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini püskürtmesini konu alan "15 Temmuz En Uzun Geceydi" belgeseli gösterildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"15 Temmuz En Uzun Geceydi" başlıklı belgeselin gösterimi öncesinde konuşan Belediye Başkanı Atilla Aydıner, 15 Temmuz'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde yaşananları ve Bayrampaşalıların mücadelesini belgesel haline getirdiklerini söyledi.

Meşalenin ilk yakıldığı yerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün önü olduğunu aktaran Aydıner, darbecilerin "Çevik Kuvvet'ten asla bir polis ve TOMA çıkmayacak" talimatı verdiklerini ve bunu sosyal medyadan duyurduklarını anlattı. Aydıner, "Bunun üzerine kahramanlık destanı yazan Bayrampaşalılarla buradaki tankların üzerine yekvücut halinde geldik. Askeri elbise giymiş olan FETÖ'ye mensup 57 kişinin elindeki silahları toplayarak, tankları teslim aldık. Daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün kapılarını açtık ve tankları teslim ettik. Ardından polisimizi derhal Boğaziçi Köprüsü'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne yönlendirerek, bu operasyonun püskürtülmesini sağladık." diye konuştu.

Burada o gece 2 şehit verildiğini ve 6 vatandaşın yaralandığını aktaran Aydıner, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına, milletine sahip çıktığını vurguladı.

Aydıner, "Çevik Kuvvet ekipleri buradan çıkmasaydı Boğaziçi Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki olaylarda belki çok daha fazla şehit verilirdi. O nedenle biz bir kahramanlık destanı yazdık. İşte o hatırayı canlandırmak ve 15 Temmuz'u ebediyete kadar hatırlatabilmek maksadıyla bu belgesel filmi yaptık. 26 dakika süren filmde, Çevik Kuvvet'teki bu operasyonun çok önemli bir yer işgal ettiğini göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

"Masumun silahı bedeniydi"

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek amacıyla Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan ise Bayrampaşalıların darbenin ilk saatlerinde stratejik açıdan çok önemli işler yaptığını söyledi.

Belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Doğan, "İnsanları o şoktan çıkartıp, hızlı bir şekilde sokağa dökebilmek adına canımla ilgili o eylemi yaptım." dedi.

Darbe girişimi gecesi yaralanan Safiye Bayat ise gururlu olduğunu dile getirerek, "O gece gerçekten çok güzel bir zaferdi. Masumun silahı yoktu, bedeniydi silahı. Bunları vatan, millet aşkı için unutturmamak lazım. 81 ilde, ilçelerinde böyle güzel çalışmalara imza atılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Belgeseli izleyen Bayrampaşalılar, duygusal anlar yaşadı.

Muhabir: İlyas Kaçar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.