Gündem

15 Temmuz'da Taksime çıkan askerlerin tutukluluk hali sürecek

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu 99 sanığın yargılandığı davada, tahliye talepleri reddedildi.

22.11.2017 - Güncelleme : 22.11.2017
15 Temmuz'da Taksime çıkan askerlerin tutukluluk hali sürecek

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davada, tahliye talepleri reddedildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, darbe kalkışması sırasında er olarak görev yapan tutuksuz sanıkların, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunması alındı.

SEGBİS'te çıkan arıza nedeniyle savunmalara ara verilen duruşmada, tutuklu sanıkların ve avukatların tahliye ve davaya ilişkin talepleri alındı.

Taleplere ilişkin görüşünü açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklara isnat edilen eylemlerin katalog suçlardan sayılması, mevcut delil durumu ve adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalmasını dikkate alarak, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Olay yerindeki görüntülere ilişkin bilirkişiden istenen raporun beklenilmesine, tutuklu sanıkların cezaevindeki görüşmelerine ilişkin kısıtlılık kararının kaldırılmasına ilişkin talebin reddine hükmeden heyet, 15 Temmuz'da TRT Harbiye binasının işgal edilmesine ilişkin 32 sanıklı davanın bu dava ile birleştirilme ihtimali de gözetilerek bir sonraki duruşmanın Silivri'de yapılmasını kararlaştırdı.

Heyet, duruşmanın 22 Ocak 2018'de yapılmasına ve 2 Şubat'a kadar da sürdürülmesine oy birliğiyle hükmetti.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Murat Kaya,Mustafa Hatipoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.