Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,212.53
ETH/USDT
3,565.50
BTC/USDT
70,744.00
BIST 100
9,056.20
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

1919 metrelik bayrağın altında 20 bin kişi

Samsun'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla "Aynı Bayrak Altında" yürüyüşü düzenlendi. "1919" metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yapılan yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

İlyas Gün  | 23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
1919 metrelik bayrağın altında 20 bin kişi

Samsun

SAMSUN

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1919 metre uzunluğundaki bayrak ile yapılan yürüyüşe 20 bin kişi katıldı.

Samsun Valiliği tarafından düzenlenen "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü"nde, 1919 metrelik Türk bayrağı Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile izciler eşliğinde açıldı.

Yaklaşık 20 bin kişi dev bayrağın altında sloganlar atarak şehrin caddelerini dolaştı. Bayrak daha sonra açıldığı yerde tekrar toplanmaya başladı. FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla "Aynı Bayrak Altında" sloganıyla düzenlenen bayrak açma törenine AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, BBP de destek verdi.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, tüm siyasi partilerin temsilcilerinin bir arada olduğunu söyledi.

Samsunlulara teşekkür eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın size selamları var. Sayın Başbakanımızın size selamları var. Tüm siyasi parti liderlerimizin size selamları var. Hepimiz bir arada olarak, bir olarak, tek yürek olarak buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Samsun'dan istiklal yürüyüşü başlattı. Biz de Samsun'dan bu devletin, bu milletin, hiç bir zaman sekteye uğramayacağını Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ortaya koyduğu duruşla tüm dünyaya haykırdık. Türk milleti tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdi."

Yürüyüşe Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek de katıldı.

Muhabir: İlyas Gün

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın