Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.90
BTC/USDT
69,858.00
BIST 100
9,080.71
Gündem

26 mavi bayraklı Edremit Körfezi yüz binleri ağırlayacak

Yaklaşık 145 kilometrelik sahil şeridine sahip 26 bayraklı Edremit Körfezi'nin Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ilçeleri ile Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesindeki turistik tesislerde Ramazan Bayramı'nda doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı.

21.06.2017 - Güncelleme : 21.06.2017
26 mavi bayraklı Edremit Körfezi yüz binleri ağırlayacak Fotoğraf: AA / Hakan Firik

BALIKESİR - HAKAN FİRİK

Kuzey Ege'nin eşsiz doğasıyla bilinen Kazdağları ve Madra Dağı etekleri ile Ege Denizi kıyısında kurulu tatil beldeleri, Ramazan Bayramı'nda yüzbinlerce tatilciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Çanakkale'nin Küçükkuyu beldesine kadar yaklaşık 145 kilometre sahil şeridine sahip Edremit Körfezi'nde, Gömeç, Ören, Akçay, Zeytinli, Altınoluk, Güre gibi turizm merkezleri de bulunuyor.

Körfez boyunca 23'ü Balıkesir, 3'ü Çanakkale sınırlarında olmak üzere 26 mavi bayrağın dalgalandığı plaj, marina ve yat limanı, tatilcilerini bekliyor.

Küçükkuyu ile birlikte 30 binden fazla yatak kapasitesi ve 130 binin üzerinde ikinci konuta sahip Edremit Körfezi, deniz ve doğa turizmi çerçevesinde Ramazan Bayramı'nda yüz binlerce kişiyi ağırlayacak.

"Turizm sezonu için Ayvalık'ta bazı düzenlemeler yapıldı"

Yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmin lideri olan Balıkesir'in Kuzey Ege kıyılarında, bugünlerde istenilen otelde ve uygun odada bayram tatili için yer bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi.

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, şu an 60 bin olan ilçe nüfusunun Ramazan Bayramı'nda 10 kattan fazla artarak 750 bine ulaşacağını söyledi.

Gençer, 2017 turizm sezonunu bayramla açacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ayvalık her seneden daha çok misafir ağırlayacak bu yıl. Rezervasyonlar onu gösteriyor. Her yıl Ayvalık'ın trendi artıyor. Nisan ve mayıs aylarında çok güzel bir turizm sezonu geçirdik. Bayram için bütün otellerin rezervasyonları dolmuş durumda. Bayram sonrası da aynı yoğunluğu bekliyoruz. Bu arada turizm sezonu için Ayvalık'ta bazı düzenlemeler yapıldı. Ana arter olan Atatürk Bulvarı'nda tek yön uygulamasına geçeceğiz. 10.00 ile 22.00 saatleri arasında tek yön çalışması yapacağız. Bu uygulama Ayvalık'ın özellikle trafiğini ve tatilcileri rahatlatacak."

Ayvalık'ın UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi'ne alındığını hatırlatan Gençer, ilçenin mutfak kültürüyle de 12 ay boyunca gezilip görülebilecek bir yer olduğunu vurguladı.

Gençer, "UNESCO süreci, Ayvalık'ı uluslararası pazara daha çok açacak ve Ayvalık bundan kazanacak. Kültürüyle, yemek kültürüyle, dar sokaklarıyla, su altı güzellikleriyle, yaşam şekliyle 12 ay ziyaret edilip güzel anlar geçirilecek bir ilçe." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.