Dolar
32.35
Euro
34.93
Altın
2,221.84
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Kurumsal Haberler

AA’dan polise 'yazılı haber teknikleri' eğitimi

Anadolu Ajansı’nın deneyimli habercileri tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü personeline "yazılı haber teknikleri" eğitimi veriliyor.

08.02.2016 - Güncelleme : 08.02.2016
AA’dan polise 'yazılı haber teknikleri' eğitimi

ANKARA

Anadolu Ajansı'nın (AA) deneyimli habercileri tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesinde görevli personele "yazılı haber teknikleri" eğitimi veriliyor.

Eğitimlerin başlaması dolayısıyla EGM Konferans Salonu'nda açılış etkinliği düzenlendi.

EGM Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi Başkanı Birinci Sınıf Emniyet Müdürü​​ Mehmet Ali Keskinkılıç, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı ile ortak çalışma yaptıklarını belirttti.

Medyayı dördüncü kuvvet olarak gördüklerini vurgulayan Keskinkılıç, "Doğru ve hızlı haberciliğin daha iyi sunulabilmesi için işin teorisyenleri ve pratisyenlerinden bilgi, tecrübe ve birikimlerini almak için buradayız" dedi.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş da AA’nın haber dilinde Türkçeyi en doğru şekilde kullandığına vurgu yaparak, kurum ve kuruluşlardan talep geldiği doğrultuda ortak bir dil oluşturmak adına habercilik eğitimleri verdiklerini söyledi. Çetinkuş ayrıca, AA haberlerinin mahkemede yer yer delil olarak kullanıldığına dikkati çekti. Çetinkuş, verilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Açılışın ardından eğitim programı başladı. AA Haber Merkezi Yayın Yönetmeni Selçuk Aval ve emniyet muhabiri Sertaç Bulur, katılım sağlayan 8 personele bir hafta boyunca haber yazımı konusunda eğitimler verecek.

Eğitimde katılımcılara, basın bülteni ve basın açıklamalarının nasıl yazılacağı, faaliyetlerin nasıl haberleştirileceği, kullanılan haber dilinin özellikleri, not alma teknikleri ve alınan notların haberleştirilmesi gibi konularda bilgi aktarılacak.
Pratik ve teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan personele eğitim sonunda sertifika verilecek.

Muhabir: Şeyda Darendeli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.