Gündem, Kurumsal Haberler

AA Genel Müdürü Kazancı'dan gazete saldırılarına kınama

AA Genel Müdürü Kazancı, "Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik menfur saldırıları şiddetle kınıyorum. Özgür basını susturmaya yönelik bu girişimler hedeflerine ulaşamayacaklardır" dedi.

12.02.2016 - Güncelleme : 12.02.2016
AA Genel Müdürü Kazancı'dan gazete saldırılarına kınama

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin binalarına eş zamanlı olarak silahlı ve molotofkokteyli ile düzenlenen saldırıları kınadı.

Kazancı, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Şafak ve Yeni Akit binalarına düzenlenen menfur saldırıları şiddetle kınadığını belirterek, "Özgür basını susturmaya ve kamuoyunda infial oluşturmaya yönelik bu girişimler hedeflerine ulaşamayacaklardır. Tesellimiz hiçbir gazeteci arkadaşımızın zarar görmemiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu hassas dönemde basın özgürlüğüne karşı yapılan alçakça saldırıyı lanetlediğini vurgulayan Kazancı, "Anadolu Ajansı ailesi adına Yeni Şafak ve Yeni Akit'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayın faillerinin bir an önce bulunacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak Gazetesi'nin Bayrampaşa'da bulunan binası önüne gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof kokteylini binanın girişine atarak, pompalı tüfekle ateş etmişti.

Yeni Akit Gazetesi'nin ise Küçükçekmece'deki binasının arkasında bulunan otopark girişine gelen maskeli kişiler, otoparkta bulunan araçlara molotofkokteyli atmış, gazete binasına da pompalı tüfekle ateş ederek kaçmıştı.

Her iki olayda ölen ya da yaralanan olmamış, binalarda maddi hasar meydana gelmişti.

Muhabir: Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın