Gündem

AA'nın 'FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı ders konusu oldu

Kırşehir AEÜ'de eğitim gören geleceğin gazeteci adaylarına, darbe girişiminin önlenmesinde medyanın rolünü konu alan ders, AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı eşliğinde anlatılıyor.

Abdullah Yıldiz  | 26.10.2016 - Güncelleme : 26.10.2016
AA'nın 'FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı ders konusu oldu

Kırşehir

KIRŞEHİR

Anadolu Ajansının (AA) "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, geleceğin gazetecileri olarak yetişen Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencilerine dağıtılarak özel derste incelendi. Dağıtılan kitaptaki bilgi, fotoğraf ve yazıları inceleyen öğrenciler, bu eserin kendileri için arşiv niteliği taşıdığını ifade etti.

Sosyal Bilimler Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölüm Başkanı öğretim görevlisi Mehmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamda, FETÖ'nün hain darbe girişimini en iyi şekilde anlatan AA'nın kitabını daha önce inceleme imkanı bulduğunu, öğrencilerinin de bundan istifade etmelerini istediğini söyledi.

Toplumları yönetme ve yönlendirmede medyanın rolünün darbe girişimi sırasında bir kez daha ön plana çıktığına işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Anadolu Ajansına böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da gördük ki devletimiz çok güçlü bir temel üzerine kurulmuş. Ülkemizi bölmek isteyen FETÖ bunu başaramamıştır. Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Derslerimizde de medyanın toplumu yönlendirme ve yönetmede nasıl görev üstlendiğini en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi isimli kitapçıktan bahsediyoruz. AA’yı o gece çok yakından takip ettim. Halkımız da biliyor ki, doğru bilgileri öncelikle Anadolu Ajansından aldık."

"O günleri unutmayacağız"

Radyo Televizyon Bölümü öğrencilerinden Elif Sarıtaş da AA'nın bu kitapla genç nesillere darbe ile ilgili çok güzel bir arşiv bıraktığını belirterek, "Bu kitap bizim için arşiv niteliğinde olacak. Bu şekilde o günleri unutmayacağız. Kitap, geleceğin gazetecileri olan bizlere yol göstererek haber ve fotoğraflarıyla ışık tutacak. Anadolu Ajansına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın