Gündem, Kurumsal Haberler

AA'nın hazırladığı darbe girişimi kitabı yoğun ilgi gördü

Anadolu Ajansı'nın FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabı, Ankara'da Kızılay Meydanı'nda ücretsiz dağıtıldı.

Enes Duran, Ali Cevahir Aktürk, Mustafa Hatipoğlu  | 23.07.2016 - Güncelleme : 04.08.2016
AA'nın hazırladığı darbe girişimi kitabı yoğun ilgi gördü

Ankara

ANKARA

Anadolu Ajansının (AA), FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabı, Ankara'da Kızılay Meydanı'nda ücretsiz dağıtıldı.

DAKİKA DAKİKA FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİ (.pdf)

AA, FETÖ'nün darbe girişimini ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitap hazırladı.

Türkçe ve İngilizce basılan 3 bin kitap, Kızılay Meydanı'nda kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

"Hainlerin neler yaptıklarını bu kitapla anlatabileceğiz"

Kitabı alan vatandaşlardan Tahir Gürbüz, çocuğuna, demokrasiye kara darbe vurmak isteyenleri ve hainlerin neler yaptıklarını bu kitapla anlatacağını, darbe girişiminde bulunanlara en güzel cevabı ise halkın verdiğini söyledi.

AA'ya yayımladığı kitap nedeniyle teşekkürlerini ileten Gürbüz, "Benim 2.5 aylık çocuğum var. O büyüdüğünde, '15 Temmuz'da neler yaşandı?' denildiğinde, bu demokrasiye kara darbe vurmak isteyenlerin, hainlerin neler yaptıklarını bu kitapla anlatabileceğiz. O yüzden Anadolu Ajansına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Raziye Yanık da kitabı hazırlayanlara teşekkür ederek, "Ben buradan bu yayını alıp saklayacağım ve Türkiye'nin nasıl bir devlet olduğunu, şehitlerimizin nasıl kan döktüğünü, bu devleti kimsenin yıkamayacağını torunlarıma göstereceğim." dedi.

Kitap "tarihi bir belge" niteliği taşıyor

TSK içindeki FETÖ mensubu cuntacı bir grup tarafından başlatılan, ancak milletin de büyük desteğiyle 16 Temmuz'da püskürtülen darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, "tarihi bir belge" niteliği de taşıyor.

Kitapta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ve Türkiye'ye destek açıklamaları da çarpıcı fotoğraflar eşliğinde yer alıyor.

Dünyanın dört bir köşesindeki Türklerin, FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerinin de yansıtıldığı kitapta, darbeye direnirken şehit düşenler, yaralananlar ile darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlara göre AA infografikleri eşliğinde sunuldu.

Kitapta ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olağanüstü hal (OHAL) ilanına ilişkin açıklamaları da yer alıyor.

Taksim Meydanı'nda dağıtıldı

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde kitabın dağıtımının yapıldığı AA standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu Ajansı Uluslararası Pazarlama ve Satış Müdürü Zemçi Zübeyir Somuncu, meydanlarda hayatı pahasına gayret gösteren, bu elim darbe girişiminde olaylara yerinde tanıklık ederek fotoğraf ve görüntü çeken arkadaşlarının, bu yaptığı çalışmalara katkı olsun, halkın evlerinde bu demokrasi bayramını her zaman hatırlayabilmeleri, arşiv olarak saklayabilmeleri için bu kitabı hazırladıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ricasıyla, demokrasi uğruna insanların sokaklara çıktığını anımsatan Somuncu, "Hayatları pahasına her gün meydanları dolduran bu insanlara bir vefa ve şehitlerimizi her daim yad etmek için bu kitabı hazırladık.Bu günlerin anısına bu kitabı, bu meydanlarda halkımıza ücretsiz olarak dağıtma gayesiyle bir çalışma başlattık." dedi.

Somuncu, kitabın iki gün boyunca İstanbul'da ücretsiz dağıtılacağını, ayrıca internet üzerinden Anadolu Ajansı'na başvuranlara da kitabın posta yoluyla ulaştırılacağını bildirdi. 

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Somuncu, "Kitapta bir anlamda darbe girişiminin kronolojisi var. Darbecilerin o anki durumunu gösteren ibretlik fotoğraflar da mevcut." dedi.

Muhabir: Enes Duran, Ali Cevahir Aktürk, Mustafa Hatipoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın