Dolar
32.39
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,923.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: Vatandaşlarımızın hak etmediği uygulama sona erecek

Avrupa Birliği Bakanı Bozkır, "36 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak etmediği uygulama sona erecek ve bütün vatandaşlarımız Schengen bölgesine girme imkanına kavuşacak." dedi.

04.05.2016 - Güncelleme : 05.05.2016
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: Vatandaşlarımızın hak etmediği uygulama sona erecek Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. ( Okan Özer - Anadolu Ajansı )

TBMM

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "36 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak etmediği uygulama sona erecek ve bütün pasaport sahibi vatandaşlarımız AB ülkelerine, Schengen bölgesine girme imkanına kavuşacaklar." dedi.

Bozkır, Mecliste gazetecilere, AB Komisyonu'nun Türkiye için vize serbestisi getirilmesini önermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde çok önemli bir günün yaşandığına işaret eden Bozkır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 ay önce Brüksel'e yaptığı ziyaretle başlayan sürecin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı üç AB zirvesinde geliştirildiğini ve AB Komisyonunun kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının kaldırılmasında çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

AB Komisyonu'nun, Türkiye'nin 72 beklentiyi karşıladığını ve bundan sonraki süreç için vizenin kaldırılması yasal sürecinin başlayabileceği konusunda olumlu mütalaa verdiğini anımsatan Bozkır, "Bundan sonraki aşamada Avrupa Parlamentosuna konu gidiyor. Orada Genel Kurulda salt çoğunlukla oylama yapılacak, daha sonra AB Konseyi'ne gelecek. Konsey'de nitelikli oyla karar verilecek. Schengen'e üye olmayan AB ülkeleri bu oylamada yer almayacaklar." diye konuştu.

Bakan Bozkır, "Önümüzdeki dönemde 36 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak etmediği uygulama sona erecek ve bütün pasaport sahibi vatandaşlarımız AB ülkelerine, Schengen bölgesine girme imkanına kavuşacaklar. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ülkemiz için." dedi. 

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.