Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.50
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Acentenize danışmadan sigorta yaptırmayın'

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Kasap, "Vatandaşların, ileride sorun yaşamamaları için poliçe yaptırmadan önce mutlak suretle acentelerinden görüş almalarını ve poliçelerini acentelerinden yaptırmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

30.09.2016 - Güncelleme : 30.09.2016
'Acentenize danışmadan sigorta yaptırmayın'

ANKARA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, vatandaşların, ileride sorun yaşamamaları için poliçe yaptırmadan önce mutlak suretle acentelerinden görüş almaları gerektiğini ve poliçelerini acentelerinden yaptırmalarını tavsiye ettiğini ifade etti.

Kasap, yazılı açıklamasında, trafik sigortası primlerinin halen istenilen seviyelere inmediğini belirterek, Hazine Müsteşarlığının bu kapsamda çeşitli önlemler almaya devam ettiğini, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi nezdinde oluşturulacak prim sorgulama ekranının ekim ayında faaliyete geçeceğini bildirdi.

Tek bir ekran üzerinden tüm sigorta şirketlerinin primlerinin görülebileceği uygulamanın vatandaşlara ve sigorta acentelerine kolaylık getireceğine işaret eden Kasap, bu sayede fiyat araştırması için harcanan zaman ve emekten tasarruf sağlanabileceğini vurguladı.

Kasap, bu konuda vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, "Vatandaşların, ileride sorun yaşamamaları için poliçe yaptırmadan önce mutlak suretle acentelerinden görüş almalarını ve poliçelerini acentelerinden yaptırmalarını tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'de düzenlenen her yüz trafik sigortasının 93'ünü acentelerin sattığına dikkati çeken Kasap, şunları kaydetti:

"Acenteler, poliçe tanzimi sonrası plaka değişikliği, araç satışı gibi nedenlerle yapılacak işlemlerde ve kaza anında vatandaşa yardımcı oluyor, onları bilgilendiriyor. Ayrıca, acentelerimiz tüm bu hizmetleri vatandaşlarımıza ücretsiz sunuyor. Yani, araç sahibi internette gördüğü fiyatın aynısı ile acentesinden poliçesini yaptırabilir, sonrasında tüm bu hizmetlerden ücretsiz faydalanabilir.

İhtiyaç duyan vatandaşlarımız, sigorta acentelerinin iletişim bilgilerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ya da ilgili sigorta şirketlerinin internet sayfalarından ulaşabilir. Trafik sigortası başta olmak üzere tüm sigorta poliçeleri hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilir ve poliçelerini yaptırabilirler."

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın