Gündem

Antalya'daki orman yangınlarına müdahale ediliyor

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Erentepe Mahallesi'ndeki kontrol altına alınan yangın da rüzgarın da etkisiyle yeniden başladı.

26.06.2016 - Güncelleme : 26.06.2016
Antalya'daki orman yangınlarına müdahale ediliyor

Antalya

ANTALYA

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahale, bir yangın söndürme helikopteriyle yapıldı.

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile işçi bölgeye sevk edildi.

Bu arada, Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatıldı.

Çevre illerden takviye istendi

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ettiğini vurgulayan Kara, "Olimpos ve Yazır köyünde tahliyeler başladı." dedi.

Kara, yangına 30 arazöz, 7 yangın söndürme helikopteri ve 3 yangın söndürme uçağıyla müdahale edildiğini belirterek, çevre illerden de takviye istendiğini kaydetti.

Öte yandan, bölgedeki ormanlık alanda bulunan evlerin zarar gördüğü öğrenildi.

Erentepe Mahallesi'ndeki yangın yeniden başladı

Öte yandan, Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda önceki gün başlayan ve dün akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangın, öğle saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden başladı.

Yangına, üç yangın söndürme helikopteri, bir yangın söndürme uçağı ve arazözlerle müdahale ediliyor.

Muhabir: Levent Kişi-Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın