Gündem

Ahıska Türkleri kurban kesip Mehmetçik'e dua etti

Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türkleri, sabah namazında buluşup "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik için kurban kesti.

Yakup Bakar  | 26.01.2018 - Güncelleme : 26.01.2018
Ahıska Türkleri kurban kesip Mehmetçik'e dua etti Fotoğraf:AA/Yakup Bakar

Erzincan

ERZİNCAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türkleri, "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik için dualar edip, kurban kesti.

İlçe merkezinde bulunan Ensar Camisi'nde bir araya gelen çok sayıda Ahıska Türk'ü, sabah namazını kıldı.

Namaz sonrası cami hocası tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılmasının ardından "Milli Birlik ve Beraberlik" konulu sohbet verildi.

Camide, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'in harekatı zaferle sonuçlandırması için dua edilmesinin ardından, Ahıska Türkleri adına Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) tarafından kurban kesimi gerçekleştirildi.

DATÜB Erzincan Temsilcisi Vahid Mirza, program sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin vatan için her göreve hazır olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz Ahıska Türkleri olarak sabah namazımızı kılıp camide. Mehmetçiklerimize, şehitlerimize dualar ettik. Her zaman devletimizin, ordumuzun arkasında, birliği, beraberliği sağlamak için bulunuyoruz. Her zaman vatan için her göreve hazırız. Gençlerimiz askerlik yapmaya gönüllüler. Eğer lazım olursa birçok Ahıskalı askere gitmeye hazırdır. Allah ordumuzu saklasın, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Mehmetçiklerimize güç versin. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Başbakanımız Yıldırım'ın arkasındayız."

Ahıska Türk'ü gençlerden Aziz Hacı ise "Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçik kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Allah şehit ailelerimize sabır versin. Ahıska Türk'ü gençlik olarak vatan için kızıl elmaya gitmeye hazırız." dedi.

Muhabir: Yakup Bakar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.