Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: Adaletin vereceği cezayı çekmeleri için gayretimiz sürecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Türkiye düşmanlarına uşaklık yapan içimizdeki hainleri bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Onların rezil ve rüsva olması, adaletin vereceği cezayı çekmeleri için gayretimizi sürdüreceğiz." dedi.

11.07.2017 - Güncelleme : 11.07.2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: Adaletin vereceği cezayı çekmeleri için gayretimiz sürecek Fotoğraf: AA/Akın Baran Eren

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FE) hain darbe girişimi sırasında şehit olan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa, polis memuru Yasin Bahadır Yüce ve Erkan Yiğit'in Sincan Cimşit Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti. 

Şehitlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesinden sonra konuşan Eker, "Şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah, bizleri onların şefaatinden mahrum etmesin. Bizlere de onlarınki gibi şerefli ölümler nasip etsin." dedi.

Konuşmasında gözyaşlarına engel olamayan Eker, "Yasin kardeşimiz ve 248 şehidimiz, 15 Temmuz'da bu milletin varlığı, bu vatanın birliği, bu devletin bekası için şehit oldular." ifadesini kullandı.

Bugün, Türkiye genelinde 15 Temmuz şehitlerinin kabirleri başında anıldığını belirten Eker, devletin bütün il ve ilçe temsilcilerinin merasimler düzenlediğine işaret etti.

Eker, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye'yi çökertmek için düşmanların gerçekleştirdikleri hain ve menfur bir eylem olduğunu vurgulayarak, bunun alelade bir askeri darbe olmadığını, önceki askeri darbelerden çok daha farklı olduğunu ifade etti.

"Şehit aileleri, kutlu birer emanet"

"Bu, Türkiye düşmanlarının içimizdeki hainler eliyle yaptıkları bir darbe teşebbüsü." diyen Eker, şehitlerin ve gazilerin daima minnet ve rahmetle yad edilmesi gerektiğini söyledi.

Şehit ailelerinin "kutlu birer emanet" olduğunu kaydeden Eker, onlara saygı duyulmasının milletin boynunun borcu olduğunu dile getirdi.

Bir daha 15 Temmuz'ların yaşanmaması temennisinde bulunan Eker, "Allah, Türkiye düşmanlarına fırsat vermesin. Allah, bize vatanımızı, milletimizi ve kutlu değerlerimizi savunma konusunda gayret ve kuvvet versin. Bizi şehitlerimizin yolundan ayırmasın." dedi. 

Eker, 15 Temmuz gecesi yaşanan acıyı hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayarak, "Türkiye düşmanları ve düşmanlarına uşaklık yapan içimizdeki hainleri bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Allah'ın izniyle sadece öte dünyada değil bu dünyada da onların rezil ve rüsva olması, adaletin vereceği cezayı çekmeleri için de çabamızı, gayretimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Eker'e kabir ziyaretinde, Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna da eşlik etti. 

Muhabir: Aynur Ekiz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.