Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.90
BTC/USDT
70,469.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

AK Parti heyeti Emniyet Genel Müdürlüğünü ziyaret etti

AK Parti yöneticileri, Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'e FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan emniyet personeli için taziyelerini iletti

28.07.2016 - Güncelleme : 01.08.2016
AK Parti heyeti Emniyet Genel Müdürlüğünü ziyaret etti

ANKARA

AK Parti heyeti, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'e Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan emniyet personeli için taziye ziyaretinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Ahmet Sorgun, Vedat Demiröz ve Çiğdem Karaaslan ile Genel Merkez Kadın Kollları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret ederek, taziye ve "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Lekesiz, heyette bulunanlara 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Emniyet Genel Müdürlüğünden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Genel Müdür Lekesiz'i ziyaret ederek yaşanan acıları paylaştıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı güvenlik güçlerinin anında karşılık vererek sonuç alındığını ve milletin de darbeye karşı durduğunu ifade eden Yazıcı, polis teşkilatı ile milletin birlik olarak bu darbe girişimi atlattıklarını belirtti. Polis teşkilatının ülkenin güvenliği ve birliği bakımından, hem iç hem de dış güvenlik açısından önemli olduğunu, herhangi bir zaafiyet içerisine girilmemesi için hükümet ve diğer kurumlarca gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz de demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, milli iradenin yanında ve meşru otoritenin emrinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Türk polisi ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yürüyüşünü, kalkınmasını güçlü bir şekilde devam ettirebilmesi için ihtiyacı olan güven ve huzur ortamını demokratik kurallar içerisinde sağlayabilmek için dün olduğu gibi bugünde görevinin başında. 15 Temmuz akşamı da bu ilkelerden taviz vermeyerek 81 il genelinde polis teşkilatımız, gururla ifade ediyoruz, darbecilerin karşısında, meşru otoritenin emrinde olarak tüm imkan ve kabiliyetini seferber ederek sonuna kadar mücadele etti. Bu uğurda şehitler verdik, yaralılarımız var."

Muhabir: Muhammed Ali Toruntay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.