Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.47
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,836.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Akçakale Belediye Başkanı Ayhan: PYD ve DAEŞ ortak hareket ediyor

Akçakale Belediye Başkanı Ayhan, "PKK'nın da Suriye'deki uzantısı PYD'nin ve DAEŞ'in de aynı saflarda savaştığını biliyoruz ve görüyoruz." dedi.

25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Akçakale Belediye Başkanı Ayhan: PYD ve DAEŞ ortak hareket ediyor

ŞANLIURFA-Müslüm Etgü

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD ve DAEŞ'in birbiriyle düşman gibi görünen ancak aynı amaca hizmet eden iki terör örgütü olduğunu söyledi.

Her iki örgütün dost olduklarını saklamak için arada bir çatıştığına dikkati çeken Ayhan, "Ancak bizleri buna inandıramazlar. PKK'nın da Suriye'deki uzantısı PYD'nin ve DAEŞ'in de aynı saflarda savaştığını biliyoruz ve görüyoruz. Türkiye'de nerede patlama oluyorsa altından PYD, PKK ve DAEŞ'in çıktığını görüyoruz. Bu bile onların beraber olduklarını anlatmaya yetiyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Ayhan, sınır bölgesinde bulunduklarından bunların birlikte olduklarını bildiklerini dile getirerek, "Tel Abyad'ı çatışmadan PYD'ye teslim eden DAEŞ arada gelip yalandan saldırıyordu. DAEŞ sözde geri almak istediği ilçeyi çatışmadan ve kan dökmeden PYD'ye verdi." diye konuştu.

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede ise Suriye'de DAEŞ ile PYD'nin ortak hareket ettiğini belirtti.

DAEŞ'in çatışarak aldığı toprakları daha sonra PYD'ye bıraktığını vurgulayan Dede, "Bunun en somut örneğini Tel Abyad'ta gördük. DAEŞ, Tel Abyad'ı bizimle bir hafta çatıştıktan sonra elimizden aldı. Daha sonra da bir mermi bile sıkmadan PYD'ye teslim etti." ifadelerini kullandı.

Tel Abyad'ın kolay şekilde el değiştirmesinin her iki terör örgütünün ortaklığına en büyük kanıt olduğuna işaret eden Dede, yine aynı örgütlerin birlikte hareket ederek Beşşar Esed rejiminin ömrünü uzattığını savundu.

"Türkiye'nin her zaman yanındayız"

PYD'nin Tel Abyad'ı aldıktan sonra sistemli olarak bölgenin demografik yapısını değiştirmeye başladığını anlatan Dede, şunları kaydetti:

"Bölgenin gerçek sahipleri olan Türkmen ve Araplara baskı yaparak göçe zorladılar. DAEŞ son olarak Cerablus'un bazı köylerinden çekilerek PYD'ye zemin hazırlayacaktı ama çok şükür Türkiye buna izin vermedi. DAEŞ, PYD, PKK ve rejim bunların hepsinin ortak düşmanı Suriye'deki Sünniler ve Türkiye'dir. Zaten yaptıkları da bunu kanıtlıyor. Türkiye'nin yaptığı operasyonu da destekliyoruz. Türkiye'nin her zaman yanındayız. DAEŞ'ten kurtulduğumuz gibi Allah bizi PYD'den de kurtarır inşallah. Bizler PYD'ye kul olmadık ve olmayacağız. PYD'nin topraklarımızdan çıkmasını ve evlerimize dönmeyi umut ediyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın