Gündem

Almanya Başbakanı Merkel Türkiye'ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 8 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Barış Gündoğan  | 05.02.2016 - Güncelleme : 05.02.2016
Almanya Başbakanı Merkel Türkiye'ye geliyor

Ankara

ANKARA/ BERLİN

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 8 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle çalışma ziyareti için pazartesi günü Ankara'ya gelecek.

Davutoğlu ve Merkel'in Londra'da yaptıkları görüşmede vardıkları mutabakat çerçevesinde devam eden yakın diyalog süreci kapsamındaki ziyarette, Türkiye-AB ilişkileri, ikili konular ve düzensiz göç konusunun ele alınacağı öğrenildi.

"Görüşmenin ana merkezi Türkiye ve AB arasındaki eylem planı"

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in pazartesi günü Ankara'da olacağını duyurarak, "Görüşmenin ana merkezini Türkiye ve AB arasında geçtiğimiz Kasım ayında kararlaştırılan eylem planının nasıl uygulanacağı oluşturacak" dedi.

Yasadışı göçle nasıl mücadele ve bunun nasıl yasal bir hale getirilmesi gerektiğinin de görüşmenin ana unsurlarınından biri olacağının altını çizen Seibert, Ege Denizi'nde kaçak yollarla sığınmacı taşınmasına ilişkin alınacak tedbirlerin gündemdeki konulardan biri olacağını dile getirdi.

Rusya'nın Suriye'deki bombardımanları

Seibert, Rusya'nın Suriye'nin Halep şehrinde yoğunlaştırdığı ve sivil halkın kenti terk etmesine yol açan bombardımanlarının, Davutoğlu ile görüşmesi öncesinde Merkel'in ajandasında bulunup bulunmadığı sorusunu şöyle cevapladı:

"Tabiki bu ajandada bulunuyor. Doğal olarak Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan dolayı içinde bulunduğu tehlikeli komşuluk durumu da ajandanın bir parçası. İç savaştan dolayı acı çeken Suriye'de barışın nasıl sağlanacağı sorusu her zaman iki ülke arasındaki görüşmelerin bir parçası."

Muhabir: Barış Gündoğan,Emin Avundukluoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.