Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,219.16
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Anız yakanların destekleme primi kesilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Batman'da, mısır hasadının ardından anız yakarak çevre kirliliğine neden olan çiftçilerin tarımsal destekleme priminin kesilmesi için çalışma başlattı.

Selman Tür  | 29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Anız yakanların destekleme primi kesilecek Fotoğraf: AA/Selman Tür

Batman

BATMAN

Batman'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, mısır hasadının ardından anız yakarak çevre kirliliğine neden olan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerinin kesilmesi için çalışma başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin, anız yakan çiftçilerin tespit edilmesine yönelik çalışmaları sürüyor.

Mısır hasadının ardından anız yakılan arazilerin koordinatları güvenlik güçlerine bildirildikten sonra ekipler, arazide inceleme yaparak anız yaktığı tespit edilen 182 çiftçiye, 452 bin lira ceza kesti.

Arazi incelemesi sırasında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, şöyle konuştu:

"Tarımsal destekleme primlerinin kesilmesi için özellikle anız yakılan yerlerle ilgili Valimizin imzasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı gönderdik. O çalışmaların takipçisiyiz, üst düzeyde çalışmalar Valimiz nezdinde devam ediyor."

Muhabir: Selman Tür

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın