Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.10
BTC/USDT
70,355.00
BIST 100
9,130.93
Gündem

'AR-GE Proje Pazarı' ödülleri sahiplerini buldu

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Akyüz, "Katma değeri artırmak ve ithal ikamesi yaratmanın yanında üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek de oldukça önemli" dedi.

15.11.2015 - Güncelleme : 15.11.2015
'AR-GE Proje Pazarı' ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul

İSTANBUL

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, "Katma değeri artırmak ve ithal ikamesi yaratmanın yanında üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek de oldukça önemli. Amacımız ihracatımızın kilogram başına değerini gelecek yıllarda en az 2,5 dolar seviyesine getirebilmek" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ortaklığı ve TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilen "5. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe AR-GE Proje Pazarı" ödülleri sahiplerini buldu.

İlk 30'a giren proje sahipleri, ödül töreni öncesinde gerçekleştirilen "Ödül Kurulu Toplantısı"nda projelerini jüri üyelerine detaylı olarak anlattıkları sunumlar yaptı.

Değerlendirme sonucunda kategoriler bazında en başarılı projeler 15 bin, ikinciler 10 bin, üçüncüler ise 5 bin lira ile ödüllendirildi.

Muhabir: Eda Fatma Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın