Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Asıl amaç Afrin'e barışı ve şefkati getirmek'

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "TSK'nın ÖSO ile yürüttüğü bu operasyon çok yerinde, zamanlamasıyla her şeyiyle tam zamanında yürütülen operasyon olarak sürmekte. Asıl amaç oranın insanlarına barışı ve şefkati getirmek." dedi.

24.03.2018 - Güncelleme : 24.03.2018
'Asıl amaç Afrin'e barışı ve şefkati getirmek'

ZONGULDAK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkomutanımız olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü bu operasyon çok yerinde, zamanlamasıyla her şeyiyle tam zamanında yürütülen operasyon olarak sürmekte. Asıl amaç oranın insanlarına barışı ve şefkati getirmek." dedi.

Bakan Bak, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın spor ve ağır sanayi yönünden belli bir potansiyeli olan önemli bir kent olduğunu belirterek, kente spor yöneticisi olmasının yanı sıra değişik sebeplerle geldiğini söyledi.

Afrin'de el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu dün Hatay'daki şehit cenazesine katıldığını anlatan Bak, şöyle konuştu:

"Şehidimizi on binlerle Hakk'a uğurladık. Afrin'de operasyon başarılı şekilde sürdürülüyor ve en son gelirken aldığımız habere göre bütün köyler de temizlenmiş durumda. Tabii ki büyük bir zafer. Orada Mehmetçiğimiz destan yazıyor ve ÖSO'yla büyük bir operasyonu gerçekleştiriyor. TSK oraya Türk milletinin şefkatini ve barışı götürüyor. Barışın tesis edilmesi için orada yuvalanan terör örgütlerini ve sınırımızda yuvalanan terör yapılarını birer birer dağıtıyor. Orada yapılan tüneller, bariyerler ve sığınakların hepsinin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığı, ülkemize karşı bir planlamanın olduğunu gösteren işaretler ortada. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başkomutanımız olarak, TSK'nın ÖSO ile yürüttüğü bu operasyon çok yerinde, zamanlamasıyla her şeyiyle tam zamanında yürütülen operasyon olarak sürmekte. Asıl amaç oranın insanlarına barışı ve şefkati getirmek."

"Bu süreçten sonra Rabbim ordumuzun ayağına taş değdirmesin ve muzaffer kılsın." diyen Bak, şunları kaydetti:

"Biz onlarla gurur duyuyoruz. Terör örgütleri, PKK, PYD, YPG her zaman kalleşçe saldıran, tuzak kuran yapılar. Onların ne sivillere ne de çocuklara karşı bir hassasiyeti var. Dün cenazesine katıldığımız şehidimiz, orada sokağa yerleştirilen el yapımı bombanın patlamasıyla şehit oldu. Burada sivillere olan hassasiyetimiz ortada. Bunun da bazen böyle bedelleri oluyor. Türk ordusu bu vatanı, topraklarımızı vatan kılmak için şehitler vermiştir, vermeye de devam edecektir. Onlara güveniyoruz."

Zonguldak Valisi Çınar, ziyaretin anısına Bakan Bak'a madenci heykeli hediye etti.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın