Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.50
BTC/USDT
69,881.00
BIST 100
9,069.72
Gündem

Askeri casusluk iddianamesi kabul edildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yaparak sahte delil üretildiği" iddiaları üzerine FETÖ/PDY'ye yönelik hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

28.04.2016 - Güncelleme : 29.04.2016
Askeri casusluk iddianamesi kabul edildi

Izmir

İZMİR

İzmir'de, "Askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yaparak sahte delil üretildiği" iddiaları üzerine Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato'nun hazırladığı ve Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı bin 13 sayfalık iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.İddianamede 68 sanık hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında, "Silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, iftira, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak" gibi iddialara yer veriliyor. Müştekiler arasında, 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılanan sanıkların bir kısmı da yer alıyor.

Muhabir: Gülcan Kaplan,Mustafa Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın