Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,205.56
ETH/USDT
3,581.90
BTC/USDT
70,937.00
BIST 100
9,058.15
Gündem

Av yasağı süresini ağ onarmakla geçiriyorlar

Marmara Denizi'nde hamsi ve palamuttan umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da bir ay süreyle yasaklanması nedeniyle bozulan ağlarını onarmak için mesai harcıyor.

16.01.2018 - Güncelleme : 16.01.2018
Av yasağı süresini ağ onarmakla geçiriyorlar

TEKİRDAĞ

Marmara Denizi'nde hamsi ve palamuttan umduğunu bulamayan küçük tekne balıkçıları, karides, dil ve pisi balığı avcılığının da bir ay süreyle yasaklanması nedeniyle bozulan ağlarını onarıyor.

Tekirdağ'daki limanlardan tekneleriyle hamsi ve palamut avına çıkan ancak durgun bir mevsim geçiren balıkçılar, 1 Ocak'ta başlayan karides, dil ve pisi balığı avcılığının yasaklanmasıyla denizdeki mesailerine ara verdi.

Balıkçılar, 1 Şubat'a kadar, yıpranan ağlarını onarmaya ve teknelerinin bakımını yapmaya çalışıyor.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, av yasağının sona ereceği 1 Şubat'a kadar balıkçıların, yıpranan ağlarını onarıp, teknelerinin bakımını yapacaklarını söyledi.

Bölgedeki balıkçıların durgun bir mevsim yaşadığını ve balık avlamakta güçlük çektiklerini belirten Pehlivanoğlu, "Küçük tekne balıkçıları hamsi ve palamutta umduğunu bulamadı. Bu sezon çok kötü geçti. Küçük tekne balıkçıları, geçimini karides avlayarak sağlamaya çalıştı. Karides avcılığı da 1 Ocak'ta sona erdi." dedi.

Pehlivanoğlu, 1 Şubat'ta küçük tekne balıkçılarının "Vira Bismillah" diyerek denize açılacaklarını ifade ederek, "Yasak nedeniyle denize açılamayan küçük balıkçılar, 1 Şubat'a kadar ağlarını onararak, teknelerinin bakımını yaparak kıyıda mesai yapıyor. Yasak sona erdiğinde dil ve pisi balığı avlamak için yeniden ağ atmak için denize çıkacaklar." diye konuştu.

Balıkçı Ender Özcan ise bu yıl denizden istedikleri verimi alamadıklarını belirterek, "Geçen yıl olan balık bu sene olmadı. O yüzden tezgahlar da sofralar da balığa hasret kaldı. Yasak boyunca ağ mesaimizi yapıp daha sonra bereketli bir av ümidiyle denize açılacağız. İnşallah bol balık olur." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mesut Karaduman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.