Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.49
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,557.00
BIST 100
9,042.24
Gündem

Bağcılar Müftüsü Sula: Dini terapiye ihtiyaç var

Bağcılar Müftüsü Sula, şarkıcı Deniz Seki'ye de verdikleri "dini terapi" uygulamasının yaygınlaştırılacağını belirterek, "Hapishanelerde, sıkıntılı yerlerde mutlaka dini terapiye ihtiyaç var." dedi.

29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Bağcılar Müftüsü Sula: Dini terapiye ihtiyaç var

İSTANBUL - Murat Eğilmez

Şarkıcı Deniz Seki'nin de faydalandığı ve cezaevlerinde 5 yıldır devam eden dini terapi uygulamasının kapsamı hastaneler ve sığınma evleriyle genişletilecek.

Cezaevlerinde vaizlerin kaynak olarak dağıttığı "Bir Ayet, Bir Hadis, Bir İlmihal" kitapçıklarını hazırlayan komisyonda yer alan Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini konulara en çok hapishane ya da hastanelerde ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bakırköy Cezaevinde bulunan şarkıcı Deniz Seki'ye de verdikleri "dini terapi" uygulamasının yaygınlaştırılacağını belirten Sula, "Uygulama, sığınma evleri ve hastanelerdeki psikolojik çöküntü içinde, moral değerler açısından zor durumdaki vatandaşları da kapsayacak." dedi.

"Uygulama gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor"

Uygulamanın gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanıldığını, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede aslında çok daha eski kökleri olduğunu ifade eden Sula, "Özellikle Avrupa'da papazlar bu işe çok önem veriyorlar. Hollanda'da uzun yıllar görev yaptım, oradan biliyorum. Hastanelerde, hapishanelerde, sıkıntılı yerlerde mutlaka dini terapiye ihtiyaç var. 'Bir Ayet, Bir Hadis, Bir İlmihal' kitabını aylık olarak hazırlıyoruz. Donanımlı vaizlerimiz bunu kaynak alarak vatandaşımıza destek oluyor." diye konuştu.

Sula, cuma günleri hariç haftanın 4 günü vaizlerin hizmet verdiği uygulamanın cezaevlerinde ilgi gördüğünü aktardı. Dini terapiye katılanların moral ve motivasyon açısından da büyük aşama kaydettiğini vurgulayan Sula, şöyle devam etti:

"Bakırköy'e kardeş ilçe olarak cezaevine biz o zaman vaizin odasını yaptık, kütüphanesini, masasını, inşaatını yaptık. Vaizleri Diyanet İşleri Başkanlığı atıyor tabii. Önemli başarılar elde ediliyor elbette. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı uygulamayı özellikle hastaneler ve sığınma evlerinde de yaygın şekilde devreye sokmak için yoğun bir çaba içinde. Bu amaçla çok sayıda eleman alınıyor. Kur'an kursu hocalarından, sosyoloji ve psikoloji alanında yeterli düzeyde eğitim almış, donanımlı elemanlar buralara gönderilecek. Vaizlerimiz Kur'an dersleri, din bilgisinin yanı sıra bire bir görüşmeler yaparak, psikolojik danışmanlık, kişisel danışmanlık gibi konularda hizmet verecek, kişilerden gelecek her türlü soruyu yanıtlayacak, onlara yol gösterici olacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın