Gündem

Bağlar ilçesinde sokağa çıkma yasağı bugün kaldırılacak

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 06.00 itibarıyla kaldırılacağı bildirildi.

Aziz Aslan  | 21.03.2016 - Güncelleme : 21.03.2016
Bağlar ilçesinde sokağa çıkma yasağı bugün kaldırılacak

Diyarbakir

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 06.00 itibarıyla kaldırılacağı bildirildi.

Bağlar Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Kaynartepe Mahallesi'nde "bölücü terör örgütü mensuplarınca çukur kazılacağı, barikatlar kurulacağı, sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, terör örgütü tarafından başta okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı, yol kesme eylemlerinin yapılacağı, patlayıcı madde kullanılacağı, bu şekilde vatandaşların yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği" yönünde güvenlik birimlerine istihbari bilgiler ulaştığı hatırlatıldı.

Söz konusu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında, Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar dörtyola kadar olan kısım ile Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında 15 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Güvenlik güçlerince icra edilen operasyonun amacına ulaşması, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi, kamu düzen ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeniyle 21 Mart Pazartesi günü saat 06.00 itibarıyla kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz."

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.