Gündem

Bakan Çelik: Mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmemiz gerekiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Bayramı bile insanlara zehir etmek için yola çıkmış olanlara karşı, mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmemiz gerekiyor." dedi.

12.09.2016 - Güncelleme : 12.09.2016
Bakan Çelik: Mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmemiz gerekiyor Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

BURSA

Bursa Valiliğindeki bayramlaşma törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.

Çelik, büyük Türk milletinin bir Kurban Bayramı'nı daha idrak ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Büyük millet diyorum, çünkü demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyenlere 3-4 saat gibi kısa süre içinde gerekli dersi vererek, Türkiye'nin demokratik yürüyüşüne büyük anlam katan bir millet. Büyük millet diyorum, çünkü etrafımızda yaşanan bütün olaylar karşısında dimdik ayakta duran, birlik ve beraberliğini muhafaza ederek terör karşısında bir ay önce ordu içindeki hainlerin ordumuza ve yurdumuza zarar verme noktasında yapmış oldukları menfur girişim neticesinde, bir ay sonra sınır ötesi harekatı başarabilecek bir ordumuz var, böyle bir milletiz. Dolayısıyla bin bir türlü sıkıntılarla karşı karşıya bulunan milletimizin bu sorunların çözümü noktasındaki bu birliği, beraberliği, dayanışması her türlü takdirin üzerinde. Bayramlar da zaten birlik beraberlik günleridir. Milletimiz bunu bize yaşatıyor, milletimize müteşekkiriz."

"Bütün Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum"

Van'daki terör saldırısına da değinen Çelik, devletin bütün terör gruplarına yaklaşımını tüm dünyaya deklare ettiğini belirtti.

Çelik, terörün, teröristin rengi, dini, mezhebi olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayram da seyran da dinlemeden, milletimizin canına kasteden bu vahşi unsurlara, bunlara insan demek çok doğru değil, bayramı bile insanlara zehir etmek için yola çıkmış olanlara karşı, mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmemiz gerekiyor. Bütün Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Hepimizin müteyakkız olmamız gerekiyor. Önemli süreçlerden geçiyoruz. Bu süreçler, bir korku imparatorluğu anlamında söylemiyorum. Çok kritik süreçlerden geçiyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayların üzerine çok hassas bir şekilde gidiyorlar. Hem dışarıdaki unsurları kurutmak hem de onların içeride bizi huzursuz kılıp dışarıda da başarısız kılma yönündeki bu atraksiyonlarını boşa çıkaracak bir dayanışmayı inşallah sergileyeceğiz ve Türkiye'nin bu badireleri atlatacak güçte ve dayanışma içinde olduğunu herkesin bilmesini istiyorum."

Muhabir: Mustafa Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın