Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,214.04
ETH/USDT
3,574.10
BTC/USDT
70,431.00
BIST 100
9,057.96
Gündem

Bakan Kaya anne adaylarıyla buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Tuzla Belediyesi ve Okan Üniversitesi Hastanesinin düzenlediği "Anne Oluyorum Projesi"nin açılış programında, anne adaylarıyla buluştu.

29.03.2017 - Güncelleme : 29.03.2017
Bakan Kaya anne adaylarıyla buluştu

İSTANBUL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İdris Güllüce Kültür Merkezindeki programda, vatan savunmasında, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz demokrasi mücadelesinde, doğu ve güneydoğuda şehit düşen kahraman kadınlara Allah’tan rahmet diledi.

Güçlü Türkiye'nin inşasına fikri, emeği ve alın teriyle katkı sunan fedakar kadınları, anneleri şükranla ve minnetle yad ettiğini belirten Kaya, "Demokrasinin, özgürlüğün teminatı, Anadolu'nun tüm kadınlarını selamlıyorum. Bulunduğu her yere sevgiyi, barış ve adaleti, huzur ve mutluluğu götüren kadınlarımızı selamlıyorum. Sabırla, aşkla milletine hizmet eden, vatan için bedel ödeyen şehit yakını annelerimizi, şehit eşlerimizi selamlıyorum. Bu millet sizlere minnettardır." diye konuştu. 

"İnsan çocukta yenilenir, çoğalır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, çocukların toplumların atar damarları olduğunu söyledi. İnsanın çocukla yenilendiğini, çoğaldığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Atar damarlarımız durduğunda hayat durur. Anne; yalnızca bir çocuk dünyaya getirmez, anne aynı zamanda bir toplumun geleceğine hayat verir. O nedenle kadının iş-yaşam uyumunu güçlendirdik. Bugün ülkemizde yılda yaklaşık 1 milyon 325 bin doğum gerçekleşmektedir. Günümüz toplum yapısı, doğumhane işleyişi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle ülkemiz örnek bir düzeye yükselmiştir. Bunun neticesinde anne ölüm oranımız, 100 bin canlıda 64 iken bugün bu rakam 15’lere düşürülmüştür. Bu hükümetimizin, bakanlıklarımızın, doktor ve ebelerimizin özverili çabalarının eseridir.

Bu bakımdan Okan Üniversitesi Hastanesi ve Tuzla Belediyesinin 'Anne Oluyorum Projesi'ni önemsiyorum. Anne olmak dünyanın en büyük saadetidir. Ülkemizi emanet edeceğimiz sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde anne ilk öğretmendir. Projeye katkılarından dolayı Okan Üniversitesi Hastanesine ve Tuzla Belediyesine tüm anneler adına şükranlarımı sunuyorum."

"Anayasa değişikliği ekonomik ve sosyal kazanımların güvencesi" 

Bakan Kaya, 16 Nisan'da oylanacak anayasa değişikliğinin, bugüne kadar elde edilen ekonomik ve sosyal kazanımların güvencesi olacağını söyledi.

Geçmişte kadınların başörtülü, başı açık diye ayrıldığını, başörtülü kadınların çalışma ve eğitim haklarının elinden alındığını belirten Kaya, "Hükümet olarak ilk işimiz kadın mağduriyetlerini birer birer ortadan kaldırmak oldu. AK Parti, kuruluşunun ilk gününden itibaren büyük bir demokrasi mücadelesi başlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da terör örgütlerinin bile serbestçe "hayır" kampanyası yürüttüğünü fakat AK Parti'nin etkinliklerinin engellediğini hatırlatan Kaya, şöyle devam etti:

"16 Nisan'da sandığa giderken güçlü ve kendi bölgesinde söz sahibi bir Türkiye'nin kimler tarafından istenmediğinin de hatırlanması gerekiyor. Geleceğin güçlü Türkiye'sini siz değerli hanım kardeşlerimizle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Annelerimizin sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmesi ve doğum sonrasında bebeğine zaman ayırması için hükümet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Çünkü kadın değişirse dünya da değişir. Kadın değişirse Türkiye de değişir. Bu değişimi milletimizin geleceği için 16 Nisan'da tüm kadınlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz inşallah. 16 Nisan, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye için 'evet’le birliğimizin taçlandığı gün olsun inşallah."

Muhabir: Tansel Parlak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın