Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Bakan Özlü'den şehit ailesine ev desteği

Terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Metin Uysal'ın ailesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'nün talimatıyla yeni ev yaptırılacak.

Ömer Faruk Cebeci, Gökhan Alkan  | 28.07.2016 - Güncelleme : 29.07.2016
Bakan Özlü'den şehit ailesine ev desteği Fotoğraf AA: Gökhan Alkan

Düzce

DÜZCE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde baraj inşaatının güvenliğini sağlayan askerlere terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Metin Uysal'ın ailesi için yeni ev yaptırılması talimatını verdi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Doğanlar köyünde yaşayan şehidin babası İslam Uysal'ı ziyaret eden Bakan Özlü'ye ailenin yaşadığı evin yenilenmesi talebini ilettiğini söyledi.

Şehit Uysal'ın, düşük gelirli bir ailenin çocuğu olduğunu aktaran Yiğit, "Şehidimizin babaevinin gerçekten bakıma ihtiyacı var. Ben de Sayın Bakanıma rica ettim. Bakanım da bu müjdeyi verdi. Şehit ailesinin belki bir nebze de olsa acılarına merhem oldu. Evin bir an önce yapılması için Sayın Bakanımızın desteğiyle Yığılca Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Şehidimizin şanına yakışır bir evi ailesinin hizmetine açmış olacağız." diye konuştu. 

FETÖ'nün 15 Temmuz akşamında yaptığı darbe girişiminin ardından Türkiye'de olağanüstü bir durum olduğuna işaret eden Yiğit, "Vatan hainleri Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışmakta. Emellerine kavuşamadılar. Halkımızın toplumsal direnişi ile karşılaştılar." dedi.

Muhabir: Ömer Faruk Cebeci,Gökhan Alkan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın