Dolar
32.31
Euro
35.14
Altın
2,207.46
ETH/USDT
3,585.40
BTC/USDT
70,841.00
BIST 100
9,067.62
Gündem

Bakan Yılmaz sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında, bisiklete binerek pedal çevirdi.

Abdullah Çelik, Aydın Arık  | 23.04.2016 - Güncelleme : 23.04.2016
Bakan Yılmaz sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Bingöl

BİNGÖL

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtılması için Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşama dikkat çekti. Sağlığın insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Yılmaz, “Hükümet olarak da başından beri en fazla önem verdiğimiz, üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi de sağlık olmuş. Türkiye'nin dört bir yanına hastaneler inşa ettik, ilaç meselelerinde farklı yöntemler geliştirdik, sağlık sigortasında çok önemli adımlar attık, tedavi hizmetlerinde bugün çok şükür Türkiye dünyaya örnek olabilecek bazı çalışmalar yapıyor. Bunlar iftihar ettiğimiz gelişmeler.” ifadelerini kullandı. 

Halk sağlığı anlamında çok güzel bir proje başlattıklarını anlatan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Türkiye genelinde çocuklarımıza, gençlerimize bisiklet dağıtıyoruz. Bingöl'de de 680 çocuğumuza bisiklet dağıtıyoruz. Bu vesileyle tabii Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da tebrik ediyorum. 23 Nisan'ın ruhuna çok uyan bir projeyi burada gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza bu bisikletleri veriyoruz. Çocuklar bizim en büyük servetimiz, en büyük değerimiz. İstiyoruz ki çocuklarımız kötü alışkanlıklardan, şiddetten, kavgadan uzak bir ortamda çok iyi bir şekilde yetişsinler. Hem sağlıklı olsunlar, sağlıklı yetişsinler hem de bilgili yetişsinler, iyi eğitilsinler. İnanın geleceğimiz çocuklarımıza bağlı.”

Konuşmanın ardından çocuklara bisiklet dağıtan Yılmaz, beraberinde Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve diğer yetkilerle bisiklete binerek, İnönü, Genç, Eğitim ve Kültür caddelerinde sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Muhabir: Abdullah Çelik, Aydın Arık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın