Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.90
BTC/USDT
70,348.00
BIST 100
9,117.42
Gündem

Bakanlar Sarıeroğlu ve Fakıbaba'dan mevsimlik tarım işçilerine ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan, alın teri döken bütün emekçilerimizin, vatandaşlarımızın ailelerinin sıkıntılarını çözmek için gerekli adımları atacağız." dedi.

06.08.2017 - Güncelleme : 06.08.2017
Bakanlar Sarıeroğlu ve Fakıbaba'dan mevsimlik tarım işçilerine ziyaret Fotoğraf:AA/Fatih Aktaş

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Polatlı'da, Ankara Valisi Ercan Topaca tarafından Polatlı Kaymakamlığında karşılandı. 

Buradaki toplantı salonunda Sarıeroğlu ve Fakıbaba'ya, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) ve sel felaketiyle ilgili brifing verildi. 

Daha sonra AK Parti ilçe teşkilatı binasına geçen Sarıeroğlu ve Fakıbaba, burada partililere hitap etti.

Sarıeroğlu, yaptığı konuşmada, mevsimlik tarım işçileriyle ilgili meselelerin Türkiye için önem taşıdığını ve ilgili bakanlıkların bu konu hakkında gerekli çalışmaları yapacağını bildirdi.

Polatlı'nın, siyasi hayatında önemli bir yeri olduğuna işaret eden Sarıeroğlu, "İlk milletvekili olduğumda, 1 Kasım 2015'te tekrar seçildiğimde ve MKYK üyesi seçildiğimde ilk ziyaretim Polatlı'ya oldu. Bakan seçildiğimde de ilk ilçe ziyaretim Polatlı'ya oldu. Rabbim inşallah hayırlı hizmet yapmayı bizlere nasip etsin." diye konuştu.

"Tek başına üreten ülke olmayı hedefliyoruz"

Bakan Fakıbaba ise Türkiye'nin gıdasını tek başına üreten ve ihracatını yapan bir ülke konumuna gelmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Çalışma yaparken parolalarının "Gıdasını üretemeyen ülkeler tam özgür ve bağımsız olamazlar" olduğunu belirten Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun en güzel son örneği Katar'dır. Tırlar dolusu dolar var ama bakın bir ambargo koydular, adamlar perişan oldu. Onun için inşallah bütün amacımız gıdasını tek başına üreten ve ihracat yapan bir ülke haline gelmek. Onun için bu konuda hiç kuşkunuz olmasın ama bu hemen yarın olacak bir şey değil. Biraz sabırlı olmanızı ben istirham ediyorum."

Polatlı'daki mevsimlik tarım işçilerinin çoğunun Şanlıurfa'dan geldiğine işaret eden Fakıbaba, kendisini Polatlı'nın bir hemşehrisi kabul ettiğini aktardı.

Muhabir: Sefa Şahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.