Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,208.88
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,052.46
Gündem

Başbakan Yardımcısı Canikli: Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü. Bugün Türkiye uluslararası alanda masaya yumruğunu vurabilen bir ülkedir." dedi.

26.05.2017 - Güncelleme : 27.05.2017
Başbakan Yardımcısı Canikli: Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü Fotoğraf: AA/Mehmet Murat Önel

GİRESUN

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesinin Atatürk Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversiteyi başarıyla tamamlayan öğrencileri ve çocuklarının her zaman yanında olan anne, babalarını tebrik etti. 

Öğrencilerin hayat yolcuğunun Giresun'da başladığını dile getiren Canikli, "İnşallah hayat yolculuğunuz hayırlı olur. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur. Bunu yürekten temenni ediyoruz ama bir de gerçekler var. Hayatın gerçekleriyle bundan sonra yüz yüze olacaksınız. Üniversite yılları cicim yıllarıydı. Bugünleri çok arayacaksınız. 'Ne güzel günlermiş' diyeceksiniz ama filmi geriye çeviremeyeceksiniz. Hayat akmaya devam edecek." diye konuştu. 

"Sizler bu milletin geleceğisiniz"

Canikli, öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak hedeflerimiz var. Millet olarak hedeflerimiz, ideallerimiz var. Bu idealleri siz gerçekleştirebilirsiniz. Bunu sadece siz yapabilirsiniz. O nedenle sizler bu milletin geleceğisiniz. Bunu hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor. 'Bana ne' diyemezsiniz. Böyle bir şansınız yok. Kesinlikle böyle bir lüksünüz yok. Her şeyden kaçınabilirsiniz, her şeyi bir tarafa bırakabilirsiniz ama toplumun geleceği olma sorumluluğunu elinizin tersiyle kesinlikle itemezsiniz. Ondan yana bir seçenekle karşı karşıya değilsiniz. Bu milletin geleceği olmaya mahkumsunuz. O yüzden bu milletin hedeflerine ulaşması için ne yapılması gerekiyorsa siz yapacaksınız."

Dünyanın bugün dünden daha karmaşık olduğuna işaret eden Canikli, "Ama güzel olan şu; Türkiye dünden daha güçlü. Türkiye 10 yıl öncesinden daha güçlü. Uzun yıllar Türkiye, başkalarının senarize ettiği planları, politikaları hayata geçirmek zorunda kalan, başkaları için hedef olan ülke konumundaydı ama bugün Türkiye oyun kurabilen, senaryo geliştirebilen, uluslararası alanda masaya yumruğunu vurabilen bir ülkedir. Biz o Türkiye'nin ezik yönetilen dönemlerine de şahit olduk. Bizim üniversite dönemlerimiz de o dönemlerdi. Gelecekle ilgili hayallerimiz de böyle bir ortamda şekillendi." dedi.

Canikli, konuşmasının ardından Giresun Üniversitesini birincilikle bitiren Cansu Güney'e mezuniyet belgesini verdi ve altın hediye etti. 

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.