Dolar
32.38
Euro
34.94
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,889.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yardımcısı Işık'tan mezun olduğu okula ziyaret

Lise eğitimini gördüğü okulu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Işık'a, mezun olduğa yılın karnesi ve öğrenci kütüğü hediye edildi.

24.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
Başbakan Yardımcısı Işık'tan mezun olduğu okula ziyaret

KOCAELİ

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 34 yıl önce mezun olduğu Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek, okulda görev yapan öğretmenlerin gününü kutladı.

Okul Müdürü İsmail Birdane ve öğretmenler tarafından karşılanan Işık, okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Öğretmenler Günü'nü kutlayan Işık, şu anda fiilen yapmasa bile bir öğretmen olarak, dünyadaki en kutsal mesleklerden birinin öğretmenlik olduğunu iyi bildiğini söyledi.

Her mesleğin mutlaka kendine ait hususiyetleri bulunduğunu, ancak öğretmenliğin bunların tamamının dışında, diğer bütün meslek erbabını yetiştirdiği için en önemli meslek olduğunu vurgulayan Işık, "Bir mühendis hesaplama yapar, dizayn yapar. Bir mimar bir binayı çizer ama insanı şekillendiren meslek öğretmenlik. O açıdan öğretmenlik diğer tüm meslek erbabını en iyi yetiştiren hatta insanlığı şekillendiren meslek olduğu için benim gözümde de en değerli meslektir." diye konuştu.

Işık, kendisinin de kısa süre matematik öğretmenliği yaptığını anımsatarak, "Öğretmenliğin tadı, manevi hazzı hiçbir meslekte yok, siyaset dahil. Dolayısıyla bu meslekte görev yapan, çocuklarımızı, ülkemizi ve insanlığın geleceğini şekillendiren değerli öğretmenlerimize her zaman şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Birdane, Başbakan Yardımcısı Işık'a son sınıf notlarını gösteren sınıf geçme defteri ve mezun olduğu yıla ait öğrenci kütüğünü hediye etti.

"Öğretmenliği seçmemde ilkokul öğretmenim etkili oldu"

Işık, bir öğretmen olarak Öğretmenler Günü'yle ilgili duygularının sorulması üzerine, "İnsanları şekillendirmek, insanların hayatına etki edebilmek en büyük oranda öğretmenlikte oluyor. Benim meslek seçimimde en belirleyici olan kişi ilkokul birinci sınıftaki sınıf öğretmenimdir. O bize matematiği sevdirdiği için mesleğimi matematik öğretmenliği olarak belirledik. O açıdan öğretmenliğin bu kadar kutsi bir meslek olduğunu hem öğretmen hem de öğrenciliği tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın