Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,207.11
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
71,092.00
BIST 100
9,058.39
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Ey Avrupalı dostlar, dostsanız eğer bilmelisiniz ki Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar." dedi.

13.11.2016 - Güncelleme : 13.11.2016
Başbakan Yardımcısı Kaynak: Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar Fotoğraf: İsmail Hakkı Demir/AA

KAHRAMANMARAŞ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen, Devlet Su İşleri (DSİ) tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile orman köylülerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikalarının dağıtımında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türkiye'nin yaşadığı en önemli hadise olduğuna işaret etti.

Avrupa ülkelerinin, hakkında yakalama kararı bulunan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ve PKK'ya yönelik tutumunu eleştiren Kaynak, şöyle devam etti:

"Ey Avrupalı dostlar, dostsanız eğer bilmelisiniz ki Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar. Siz Türkiye'de bölücülükten, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) hizmet etmekten, yayın politikasıyla, yazdıklarıyla, MİT tırları meselesinden bahsediyorum, yargılanan ve adliye önünde bir zavallının, bir meczubun silah çekmesi üzerine karısının arkasına saklanan bir haini saraylarınızda ağırlayın. Ona ödüller verin. Siz Avrupalılar, parlamentonuzda, Belçika'da PKK terör örgütünün çadır kurmasına izin verin, Avrupa Parlamentosu koridorlarında onların faaliyetlerine izin verin. O hainlerin, bölücü terör örgütü canilerinin posterlerinin asılmasına izin verin ama asla unutmayın, sizin güvenliğiniz de Türkiye'den başlar."

"DEAŞ'ın sınır komşunuz olmasını siz ister misiniz?" 

Avrupa ülkelerine, "O çok korktuğunuz DEAŞ terör örgütünün sınır komşunuz olmasını siz ister misiniz?" sorusunu yönelten Kaynak, "Avrupa'nın sözüm ona demokrat ülkeleri siz ister misiniz Türkiye'nin parlamentosunda DEAŞ'ın o kapkara bayrağı asılsın? Siz ister misiniz Türkiye'nin sokakların ve meydanlarında DEAŞ'ın çadırı kurulsun, Bağdadi'nin posterleri asılsın? Eğer Avrupalılar siz bunları istemezseniz biliniz ki Türk milleti ve o milletin kendi içinden çıkardığı hükümeti o hainlere açtığınız bu kucağı asla unutmayacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye önemli hadiseler yaşarken anamuhalefet partisinin akıl ve insaf dışı bir bildiri yayınladığına değinen Kaynak, CHP'nin bu milletin geleceğini düşünmediğini iddia etti.

Kaynak, "Cumhuriyet Halk Partisi bu milletin öz değerlerine hiç mi bakmaz. Biz bölücü terör örgütünün parlamentoda maşalığını yapanlara, uşaklığını yapanlara müsamaha mı göstersek. Hiçbir HDP'li milletvekili kendi ayağıyla savcıya, hakime gitmeyecek, 'güçleri yetiyorsa gözaltı kararı versinler, zorla getirme kararı versinler, yakalama kararı versinler' diye bu millete, bu milletten aldığı yetkiyle yargı görevini yapanlara, posta koyanlara göz mü yumsaydık?" dedi.

"Sağlam kayaya tosladılar"

Bir yandan FETÖ, bir yandan DEAŞ ile uğraşırken, bir yandan da Irak'ta Haşdi Şabi diye bir "garabet" çıkartıldığına dikkati çeken Kaynak, şu görüşlere yer verdi:

"5-6 yıl önce DEAŞ'ı ortaya çıkartanlar, ona silah verenler, ona malzeme verenler güya Sünni İslam adına terör faaliyetinde bulunmak üzere bir terörist örgüt oluşturanlar, bugün de Şiilik adına Irak'ta Haşdi Şabi'yi oluşturuluyorlar. Bu terör örgütleri, maalesef barış ve selamet dini olan İslam adına kafa kesenler, dün Sünnilik adına bunu yapanlar, yaptırılanlar, bugün Şiilik adına yaptırılıyor. Ama Türkiye'de bütün bunların da daha vahşisi 15 Temmuz'da yapıldı. Kendisini bir vaiz, ilim ve irfanla uğraşan, eğitimle uğraşan biri olarak gösteren, böylece insanları peşine takan bir hain kendi uçağımızla, kendi tankımızla gene bir Müslümanın kafasına bombalar yağdırmıştı. Ne farkı var DEAŞ'ın FETÖ'den, FETÖ'nün Haşdi Şabi'den? Hiçbir farkı yok. Bunlar proje örgütlerdir. Asla ama asla sizin iman dolu göğsünüzü aşamayacaklardır. Çünkü, ümmetin ve milletin lideri, inandığımız insan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir sağlam kayaya tosladılar. Çünkü, arabası taranmasına rağmen 'Ben Ankara'ya gideceğim. Ankara'da hükümetin başı olarak bu darbeyi bastıracağım' diyen Binali Yıldırım'a tosladılar."

Kaynak, FETÖ'nün milletin her bir ferdine, her bir kahramanına tosladığını, o yüzden bundan sonra işinin kolay olmadığını belirterek, FETÖ'cü hainlerin, hangi planı işletirlerse işletsin karşılarında milletin dimdik iradesinin devam ettiği, her birinin inlerinden bulunup çıkartılıp yargı önüne götürüleceğini kaydetti.

Muhabir: İsmail Hakkı  Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın