Dolar
32.42
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Biz gençlere çok güveniyoruz

Başbakan Yardımcısı Kaynak, seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin, "15 Temmuz gösterdi ki bizim 18 yaşındaki gencimize, vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu, bağımsızlığımızı emanet ediyoruz. O sebeple biz gençlere çok güveniyoruz." dedi.

22.06.2017 - Güncelleme : 22.06.2017
Başbakan Yardımcısı Kaynak: Biz gençlere çok güveniyoruz

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) 2017 Mezuniyet töreninde konuştu.

Üniversitenin mezuniyet törenine ikinci kez katıldığını belirten Kaynak, FSMVÜ fikrini ortaya atan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Kaynak, medeniyetlerinin vakıf medeniyeti olduğunu dile getirerek, "Öyle bir medeniyet ki hayatın her alanını, sosyal hayatın özellikle her alanını vakıflar marifetiyle düzenleyen, destekleyen bir medeniyettir. Vakıflarının en önemli konu başlıklarından biri de eğitimidir. Ecdadımız zamanında hemen hemen bütün eğitim teşkilatı vakıflar eliyle kurulmuş, yönetilmiş ve finanse edilmiştir." diye konuştu.

FSMVÜ'nin de böyle bir geçmişten geldiğini belirten Kaynak, Vakıflar Genel Müdürlüğü öncülüğünde kurulan üniversitenin yalnız olmadığını söyledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde tarihi köklerine döndüğünü dile getiren Kaynak, FSMVÜ'nin de bunlardan biri olduğunu anlattı.

Gençlere olan inançlarını tekrarlayan Kaynak, seçilme yaşının 18'e indirilmesini hatırlatarak, "O günlerdeki tartışmaları hatırlayın. '18 yaşındaki çocuğa ülke emanet edilebilir mi?' diyorlardı. 15 Temmuz gösterdi ki bizim 18 yaşındaki gencimize, vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu, iffetimizi, bağımsızlığımızı emanet ediyoruz. Elbette ülke yönetimini de emanet edebiliriz. O sebeple biz gençlere çok güveniyoruz." diye konuştu.

Üsküdar Şemsi Paşa Camisi

Başbakan Yardımcısı Kaynak konuşmasının devamında, Üsküdar Şemsi Paşa Camisi önünde yapılan çalışma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konunun birkaç gündür ülke gündeminde olduğunu belirten Kaynak, şunları söyledi:

"Üsküdar Şemsi Paşa Camisi, Mimar Sinan'ın eseridir. Orada Büyükşehir Belediyemizin sahilde bir dolgu çalışması dolayısıyla yer yer çatlaklar oluşmuş. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz oradaki restorasyon çalışmalarını tamamlamış ve ibadete açmıştı. Vakıflar Genel Müdürümüzün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinden çalışmalarıyla denizdeki çalışma ana yapıya hasar verdiği için durdurulmuştur. Gösterdiği bu hassasiyet için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beye, Vakıflar Genel Müdürümüz Adnan Ertem Bey'e teşekkür ediyorum."

Muhabir: Sefa Mutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın