Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.44
ETH/USDT
3,557.50
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 150 yıllık mücadeleyi millet kazanmıştır

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir zamanlar milleti hizaya sokmak, köklerinden uzaklaştırmak için kolları sıvayanlar olduğunu ancak 150 yıllık mücadeleyi onların değil, milletin kazandığını söyledi.

Kenan Irtak  | 25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: 150 yıllık mücadeleyi millet kazanmıştır Fotoğraf: AA/Ali Kemal Akan

Istanbul

İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, " Bir zamanlar bu memlekette milleti adam etmek, milleti hizaya sokmak, milleti köklerinden uzaklaştırmak ve bu memlekette yeni bir nesil yaratmak için kolları sıvayanların bugün kazanıp kazanmadıklarını bakmak lazım. Çok şükür 150 yıllık mücadeleyi millet kazanmıştır. Bu mücadeleyi milletin değerlerine inananlar kazanmıştır, milletin değerlerinden kopuk olanlar değil." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi'nin Yenikapı'da düzenlediği sahur programına katıldı. Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve İsrail'in Filistin'deki zulmünü anlatan Muna filminin fragmanı gösterildi.

Daha sonra konuşan Kurtulmuş, gençlerle sahur sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Milletin değerleriyle hiçbir zaman bağdaşmayan bir taraf var"

Bu coğrafyada en az iki asırdır bir mücadelenin var olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mücadelenin bir tarafında bu milletin değerlerinden kopuk, bu millettin değerlerinden, medeniyetinden, kültüründen, geçmişinden tarihinden kopuk, hatta bu kopuk olmayı ileri, modern ve adam olmanın, gelişmenin şartı olarak gören bir taraf var. Bu milletin değerleriyle hiçbir zaman bağdaşmayan bir taraf var. Diğer tarafta da milletin tarafı var. Yani sizler varsınız. Bugün sizin temsil ettiğiniz, sizin ortaya koyduğunuz taraf var. En az 150 senedir bu iki düşünce mücadele veriyor. Bir zamanlar bu memlekette milleti adam etmek, milleti hizaya sokmak, milleti köklerinden uzaklaştırmak ve bu memlekette yeni bir nesil yaratmak için kolları sıvayanların bugün kazanıp kazanmadıklarını bakmak lazım. Çok şükür 150 yıllık mücadeleyi millet kazanmıştır. Bu mücadeleyi milletin değerlerine inananlar kazanmıştır, milletin değerlerinden kopuk olanlar değil. Bu mücadeleyi geleneklerimizi, köklerimizi önemseyen ancak bir milletin kökleri üzerinde kökleri üzerinde ayağa kalkacağına inanalar kazanmıştır. Yoksa köksüzler değil, kökleri dışarıda olan değil. Allah'ın izni ile bu ülkede bundan sonra böyle olmaya devam edecektir."

Numan Kurtulmuş, böyle olması için de çalışmak çabalamak, gayret etmek ve fedakarlık yapmak gerektiğini vurgulayarak, orada bulunan gençlerin en az 150 senedir sürdürdükleri bu mücadelenin, bu kutlu yürüyüşün temsilcileri olduğunu dile getirdi.

"Bu büyük davaya vakfetmiş insanlar olmasaydı, bugünlere gelmek mümkün olmazdı"

Geçmişte, kendisini bu ümmete vakfetmiş bir gençlik olmasaydı bugünlere gelmenin imkansız olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu büyük davaya vakfetmiş insanlar olmasaydı Türkiye'nin o zor zamanlarından, o karanlık dehlizlerinden, o tehlikeli virajlarından geçerek bugünlere gelmek mümkün olmazdı. Türkiye'de Allah'a çok şükür, biz bugün böylesine güçlü bir iktidar olarak yolumuza devam ediyorsak, bugün bu memlekette Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, üniversitedeki temsilcilerimize kadar her birimiz kutlu davanın etrafında bu kadar güçlü bir şekilde yürüyebiliyorsak hiç şüphesiz ki bizden öncekilerin yapmış olduğu fedakarlıkların bunda unutulmaz bir yeri vardır. Fedakarlık yapamayan hiçbir dava sonraki nesillere aktarılamaz."

Muhabir: Kenan Irtak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın