Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.85
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,816.00
BIST 100
9,058.23
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye ile Kongo ilişkilerini geliştirmek için gayret gösteriyoruz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye-Kongo arasındaki ticari iş birliğine ilişkin, "Aramızdaki ticari ilişkileri, bu büyük potansiyele uygun hale getirebilmek için her iki tarafta da samimi, iyi niyetli bir gayret olduğunu görüyoruz." dedi.

21.06.2017 - Güncelleme : 21.06.2017
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye ile Kongo ilişkilerini geliştirmek için gayret gösteriyoruz

BRAZAVİL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye-Kongo arasındaki ticari iş birliğine ilişkin, "Aramızdaki ticari ilişkileri, bu büyük potansiyele uygun hale getirebilmek için her iki tarafta da samimi, iyi niyetli bir gayret olduğunu görüyoruz, sonuç alacağımızı ümit ediyorum." dedi.

Kurtulmuş, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso ile cumhurbaşkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Sassou Nguesso'nun kabulü, önce heyetler arası ardından da ikili görüşme şeklinde gerçekleşti.

Kabulün ardından, yerel medyanın görüşmeye ilişkin değerlendirmesi sorulması üzerine Kurtulmuş, Türkiye ile Kongo arasındaki karşılıklı ekonomik, siyasi, ticari, kültürel ilişkilerin bütün boyutlarıyla ele alındığını bildirdi.

Bu ilişkinin daha ileriye götürülmesi için her iki tarafın da kendi üzerine düşen sorumluluklarını samimi bir şekilde yerine getirmesinin önemi üzerinde durulduğunu aktaran Kurtulmuş, ayrıca toplantılarda, Afrika kıtası ve birtakım bölgesel meseleleri görüştüklerini kaydetti.

Türkiye-Kongo iş birliğinin büyük projelerinin olup olmayacağı yönünde bir soru üzerine de Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Kongo'nun çok geniş imkanları var, Türkiye'nin de çok ciddi birikimleri var. Özellikle bilgi ve teknoloji birikimleri anlamında. Ormancılıktan turizme, eğitimden kültür, sanayi ve özellikle savunma alanlarında Türkiye'nin ciddi birikimleri var. Önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız Karma Ekonomik İşbirliği Toplantı sırasında da buraya ilgili iş adamlarını getirerek, çeşitli sektörlerde Kongolu muhataplarıyla birlikte neler yapabilirler, Kongo ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler nasıl geliştirilebilir üzerinde çalışma imkanı var.

Şu anda aramızdaki ticari ilişkileri, bu büyük potansiyele uygun hale getirebilmek için her iki tarafta da samimi, iyi niyetli bir gayret olduğunu görüyoruz, sonuç alacağımızı ümit ediyorum."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.