Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.20
BTC/USDT
70,531.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği düğündeki terör saldırısına ilişkin, "Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

İsmail Hakkı Demir  | 21.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz

Gaziantep

GAZİANTEP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği düğündeki terör saldırısına ilişkin, "Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarına asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar." dedi.

Şimşek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, bazı milletvekilleri ile Şehitkamil Devlet Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Şimşek, gece kriz masası oluşturduklarını, bu krizi yönetmek için de gereken her türlü çabayı herkesle birlikte verdiklerini belirtti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve millete başsağlığı dileyen Şimşek, yaralılardan durumu kritik olanların sayısının az olduğunu, hepsinin şifa bulacağına inandığını aktardı.

Menfur terör saldırısının amacının Türkiye'nin, Gaziantep'in ve milletin geleceği olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Amaçları milletimizin birliği ve beraberliğidir. Gazi şehrin güzel insanları, muazzam bir dayanışma, birlik ve beraberlik ortaya koymuşlardır. Cenaze namazında büyük bir kısmı dışarıdan gelmiş provokatörlerin istismarını bir tarafa bırakırsak gazi şehrimiz, hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız, büyük bir dirayet ve büyük bir dayanışma içerisinde bu büyük terör olayıyla baş edebilmiştir. Ben inanıyorum ki Gaziantep ve ülkemiz, bundan hızla toparlanacaktır."

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğuna, yakın coğrafyada sıkıntılar bulunduğuna, bunun da Türkiye'ye yansıdığına işaret eden Şimşek, şunları söyledi:

"Burada önemli olan birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Bu konuda da en ufak bir tereddüt yok. Çok güçlü bir dayanışma var. Acı hepimizin acısı, ortak acımız. Bunu hakikaten en iyi Gaziantep'te hissediyoruz. Bu konuda hiçbir siyasi istismarı kabul edilmez görüyoruz. Her türlü siyasi istismarı, tekrar şiddetle kınıyorum. İşte bugün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Gün terörün her türlüsünü, nereden gelirse gelsin, hangi etnik, hangi mezhep eksenli olursa olsun, terörün her türlüsüyle en güçlü bir şekilde mücadele ve savaş verdiğimiz gündür. Allan'ın izniyle de bunların üstesinden geleceğiz."

Gaziantep'in dinamik, 350 bin Suriyeliye kucağını açmış, bugüne kadar en ufak bir sıkıntının yaşanmadığı, her türlü dayanışmanın gösterildiği, dünyaya insanlık dersinin verildiği bir şehir olduğunu ifade eden Şimşek, "Üreten bir şehirdir. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla huzur içerisinde yaşanılan, üretimin, ihracatın olduğu bir şehirdir. Bu yapıyı koruyacağız. Asla ve asla dışarıdan, burada bir takım provokasyonlara, burada bu huzur ortamının istismarını asla izin vermeyeceğiz. Karşılarında bizi bulacaklar." diye konuştu.

Güçlü bir şekilde kamu düzeninin sağlanması konusunda en ufak bir tereddütün olmayacağına değinen Şimşek, bu işin siyasi istismarını yapmaya çalışanlardan da hesap soracaklarını dile getirdi. Şimşek, "Buradan tekrar böyle bir şeye yeltenenlere de milletimiz, Gaziantep'in güzel insanları izin vermeyecektir. Biz yaralarımızı hızla saracağız. Hızla tekrar ileriye bakacağız. Gaziantep'imizi ve Türkiye'mizi ileriye taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Akdağ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 97 yaralının hastanelere müracaat ettiğini, bir kısmının tedavi edilerek evlerine gönderildiğini belirterek şu anda hastanelerde tedavi gören 69 yaralıdan 17'sinin hayati tehlikesi bulunduğunu ifade etti.

Terör saldırısında 51 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Akdağ, şunları kaydetti:

"Hangi terör örgütü olursa olsun bizim canlarımız gidiyor. Bizim çocuklarımız, bizim annelerimiz, bizim babalarımız, bu çocuklarımızın anneleri ve babaları, bizim insanımız hayatını kaybediyor. Yaralılarımız şifa bulmak için hastanelerimizde bekliyorlar. Terörü doğrudan ya da dolaylı olarak kendi kötü emelleri için kullanan her kim varsa Allah onların cezasını versin. Biz terörün hiçbir türlüsünü kabul etmediğimizi, buna karşı mücadele edeceğimizi her zaman haykırdığımız gibi bunun istismarına yönelenleri de elbette kabul etmiyoruz."

Akdağ, saldırı gerçekleştiği andan itibaren hastanelerde seferber olan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Muhabir: İsmail Hakkı  Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın