Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.12
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yıldırım, Atlantik heyetini kabul etti

Başbakan Yıldırım, Atlantik Konseyini, Türkiye-ABD ilişkilerine katkı sağlayan, kıymetli bir kuruluş olarak gördüklerini belirtti.

17.01.2017 - Güncelleme : 17.01.2017
Başbakan Yıldırım, Atlantik heyetini kabul etti Fotoğraf: Utku Uçrak/AA

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Atlantik Konseyini, Türkiye-ABD ilişkilerine katkı sağlayan, kıymetli bir kuruluş olarak gördüklerini, ABD'de başlayacak yeni dönemde de bu katkıların artarak süreceğinden emin olduklarını belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Yıldırım, Atlantik Konseyi Başkanı ve CEO'su Frederick Kempe, eski ABD Başkanı George Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, ABD Başkanı Barack Obama'nın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı General James Jones ve Obama'nın eski Suriye Özel Danışmanı Büyükelçi Frederick Hof gibi isimlerin yer aldığı Atlantik Konseyi heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Yıldırım, kabulde, araştırma ve çalışmalarına önem verdikleri Atlantik Konseyini, Türkiye-ABD ilişkilerine katkı sağlayan, kıymetli bir kuruluş olarak gördüklerini bildirdi. 

ABD'de başlayacak yeni dönemde de bu katkıların artarak süreceğinden emin olduklarını ifade eden Yıldırım, başta FETÖ ve PKK olmak üzere, terörle mücadele konusundaki görüşlerini konuk heyete aktardı.

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.