Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.40
BTC/USDT
69,940.00
BIST 100
9,096.03
Gündem

Başbakan Yıldırım'dan Aşık Veysel mesajı

Başbakan Yıldırım, "Aşık Veysel, Anadolu halk ozanları geleneğinin yakın tarihimizdeki en önemli temsilcilerinden biriydi. O aynı zamanda Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için gayret gösteren bir kanaat önderiydi." dedi.

25.10.2016 - Güncelleme : 26.10.2016
Başbakan Yıldırım'dan Aşık Veysel mesajı

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, "Aşık Veysel, Anadolu halk ozanları geleneğinin yakın tarihimizdeki en önemli temsilcilerinden biriydi. O aynı zamanda Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için gayret gösteren bir kanaat önderiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, Aşık Veysel'in doğumun 122'nci yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Aşık Veysel'in, Anadolu halk ozanları geleneğinin yakın tarihteki en önemli temsilcilerinden biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şiirlerinde, sevgiyi, saygıyı, iyiliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyerek geniş kitleleri etkilemiş ve kendisine hayran kılmıştı. O aynı zamanda Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için gayret gösteren bir kanaat önderiydi. Milletimizin sahip olduğu bütün güzelliklerini şiirlerinde dile getirerek, gönüllerde taht kuran değerli ozanımız Aşık Veysel'in doğumunun 122. yıl dönümünde kendisini bir kez daha rahmetle yad ediyoruz."

Muhabir: Cankut Taşdan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.