Gündem

'Basın kimliği' ile PKK propagandasına 15 yıl hapis istemi

Dicle Haber Ajansı kimliğini kullanarak beraberindeki 2 İtalyan ile Silvan'da sokağa çıkma yasağı ve operasyonların olduğu bölgeye girmeye çalışırken yakalanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

01.05.2016 - Güncelleme : 01.05.2016
'Basın kimliği' ile PKK propagandasına 15 yıl hapis istemi

DİYARBAKIR

 Dicle Haber Ajansı kimliğini kullanarak 2 İtalyan ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde operasyonların gerçekleştirildiği bölgeye girmeye çalışırken yakalanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, sanığın basın kimliğini kullanarak terör örgütünün hedefi doğrultusunda hareket ettiği ve sistemli şekilde örgütün propagandası niteliğinde haber yaptığı bilgisine yer verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Narin Ç. hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütü PKK'nın kuruluşu ve üst düzey sorumluları hakkında bilgiye yer verilen iddianamede, PKK'nın kuruluşundan itibaren yaklaşık 30 yıldır yurt içinde çok sayıda öldürme, yaralama, soygun, gasp, yol kesme, köy ve karakol basma ile kundaklama tarzında eylem yapan terör örgütü olduğu belirtildi.

Örgütün üst düzey yöneticilerinin terör örgütü adına yayın yapan basın organları aracılığıyla Kürt halkına sözde "öz yönetim" ilan etmeleri yönünde talimat verdikleri aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Talimatlar doğrultusunda kent genelinde örgüt mensuplarınca kamu kurum ve kuruluşları, güvenlik güçleri, esnaf, vatandaş ve iş yerlerine karşı yol kapatma, taşlı, havai fişekli, molotofkokteyli, el yapımı bombalı saldırılar gerçekleştirilmiştir. PKK'lı teröristler bölgemizdeki cadde ve sokaklarda çukur kazmak, barikat kurmak, düzenekli bomba yerleştirmek ve güvenlik güçlerine karşı silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirdiler. Bölgenin güvenli hale getirilmesi için Silvan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi."

İddianamede, 28 Ekim 2015'te tutuklu sanık Narin Ç'nin Dicle Haber Ajansına ait basın kartını kullanarak Silvan'da sokağa çıkma yasağı ve teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik saldırılarının yoğun olduğu bölgeye 2 İtalyan ile girmeye çalışırken yakalandığına işaret edildi.

PYD/YPG komutanları ile silahlı fotoğraf

Sosyal medya hesabında Narin Ç'nin PYD/YPG üst düzey komutanları ve teröristler ile uzun namlulu silahla çekildikleri fotoğrafı paylaştığı tespit edildiği belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli, basın kimliğini kullanarak terör örgütünün hedefi doğrultusunda hareket etmiştir. Sistemli şekilde terör örgütünün propagandası niteliğinde haber yapmıştır. Terör örgütüne müzahir yayın organlarına verilmek üzere örgütün çıkarları doğrultusunda haber kaynağı oluşturarak, gerçekleştirdiği sistemli ve süreklilik arz eden, örgüte yardım ve örgüt propagandası boyutunu aşan eylemleri sebebiyle örgütün hiyerarşisi içerisinde hareket ettiği tespit edilmiştir."

İddianamede, sanık Narin Ç. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.