Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,211.97
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
70,844.00
BIST 100
8,982.25
Gündem

Başkentin 'tepetaklak' evi ziyaretçilerini bekliyor

Ankara'da özel bir firma tarafından inşa edilen "ters ev" ziyarete açıldı. Evin mimarlarından Gültekin, "Dünyada ziyaret edilebilen 13 ters ev var. Biz 14'üncüsü başkentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

13.05.2017 - Güncelleme : 13.05.2017
Başkentin 'tepetaklak' evi ziyaretçilerini bekliyor Fotoğraf: AA / Mustafa Kamacı

ANKARA - DİLRUBA KOÇAK

Ankara'da özel bir firma tarafından yapılan "ters ev" ziyaretçilerini bekliyor.

Proje ortaklarından ve mimarlarından Mete Gültekin, Eskişehir yolunda inşa ettikleri ev hakkında AA muhabirine bilgi verdi.

Gültekin, yapımı 6 ay süren 120 metrekarelik "Neşeli Köy Tepetaklak Ev" projesinin Ankara'da ilk, Türkiye'de ise ikinci olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Projeyi hayata geçirirken, son yıllarda fotoğrafa olan ilginin kendilerini cesaretlendirdiğini anlatan Gültekin, "Bu cesaretle projeyi hayata geçirmeye karar verdik ve çok kısa sürede tamamladık. Ankara için bir cazibe merkezi oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi.

"Bildiğiniz her şeyi unutun" diye başladıkları projeyi tamamlanın sevincini yaşadıklarını belirten Gültekin, eve girenlerin farklı bir dünyayla karşılaştığını ifade etti.

Evdeki tüm eşyaların tavanda bulunması nedeniyle insanların şaşkınlıklarını gizleyemediğini dile getiren Gültekin, özellikle ağır olan beyaz eşyaları, içlerini boşaltarak yerleştirdiklerini bildirdi.

"Her kitleye hitap ediyor"

Evde bir yaşanmışlığı anlatmaya çalıştıklarını, bir aile oturuyormuş gibi nesneleri tasarladıklarını bildiren Gültekin, "Ters evde, çocuk oyun odası, genç çiftlerin oturma odası ve mutfak gibi farklı alanlar var. Evimizde her kitleye hitap eden farklı bir köşe bulunuyor." dedi.

Ziyaretçilere unutamayacakları bir gün geçirteceklerini vurgulayan Gültekin, şunları kaydetti:

"Şu an dünyada ziyaret edilebilen 13 ters ev var. Biz 14'üncüsünü başkentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Evimiz, Eskişehir yolu üzeri 28. kilometrede. Geniş yeşil alanların olduğu, insanların güzel hafta sonu geçirebileceği bir alan olduğunu düşünüyoruz. Genel olarak genç ve çocuk grupları bekliyoruz, onlar daha çok ilgi gösteriyor. Bu aşamada yine şirketlerin kurumsal aktivitelerinde hoş vakit geçirebilecekleri bir alan olabileceğini düşünüyoruz."

"Neşeli Köy Tepetaklak Ev", haftanın her günü 09.00-18.00 saatlerinde gezilebiliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın