Gündem

Başkentte yapılacak kampüs Adalet Sarayı için çalışmalar başladı

Ankara'da, içerisinde mahkemelerin, icra müdürlüklerinin ve sosyal tesislerin bulunacağı kampüs şeklinde projelendirilen yeni Adalet Sarayı için sondaj ve zemin etüdü çalışmaları başlatıldı.

11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
Başkentte yapılacak kampüs Adalet Sarayı için çalışmalar başladı

Ankara

ANKARA

Ankara'ya yapılması planlanan ve bir kampüs şeklinde projelendirilen yeni Adalet Sarayı için zemin etüdü ve sondaj çalışmaları başlatıldı.

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Yenimahalle'de bulunan hal alanı içerisine yapılması kararlaştırılan Adalet Sarayı için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yetkililerden bilgi alan Uçar, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılması planlanan Adalet Sarayı'nın başkentin uzun dönem ihtiyaçlarına cevap vereceğini bildirdi.

Adalet Sarayı için üç kurumdan tahsis edilen alanın seçildiğini vurgulayan Uçar, "Zemin etüdü çalışmaları başladı, daha sonra proje şekillenecek. Türkiye'de böyle bir proje ilk defa olacak ve kampüs Adliye Sarayı inşa edilecek. Bu proje, Ankara'ya yakışacak. İçinde hukuk, ceza mahkemeleri, savcılıklar, icra müdürlüklerinin ve sosyal tesislerin ayrı bloklar halinde yapıldığı bir kampüs proje yapılacak" dedi.

Uçar, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanda yapılacak Adalet Sarayı için zemin etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından, proje aşamasına geçileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Kemal Karadağ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın