Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,244.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Batı dünyasını çifte standarttan vazgeçmeye davet ediyoruz

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, "Batı dünyasını çifte standarttan vazgeçmeye ve evrensel insan haklarını sadece kendilerinden olana değil tüm insanlığa uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

10.12.2014 - Güncelleme : 10.12.2014
Batı dünyasını çifte standarttan vazgeçmeye davet ediyoruz

İSTANBUL 

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Batı dünyasını çifte standarttan vazgeçmeye ve evrensel insan haklarını sadece kendilerinden olana değil tüm insanlığa uygulamaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı. 

İşbilir, yazılı açıklamasında, "en utanç verici" insan hakları gününün bugün olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin imzalanmasından bu yana en utanç verici, en karanlık ve en trajik insan hakları günü bugün. Yakın tarihin en büyük insani hareketliliği tüm dünyanın gözleri önünde Suriye'de gerçekleşiyor. 4 yıldır 300 bini aşkın insan katledildi. Binlerce çocuk kimyasal silahlarla hunharca öldürüldü. Milyonlarca Suriyeli evsiz kaldı, kendi ülkesinde mülteci konumuna düştü, milyonlarcası komşu ülkelere sığındı. Dünya, Suriye'deki bu insani trajediye hala çok sessiz. İnsanlık, Suriye'de küresel siyasete kurban edildi. Suriyeliler şimdi Esed’in bombaları, soğuk kış şartları ve imkansızlıklar içerisinde yaşamaya çalışıyorlar." 

Filistin'de İsrail işgalinin ve ayrımcı politikalarının tüm şiddetiyle devam ettiğini vurgulayan İşbilir, İsrail’in Gazze'ye yönelik son saldırılarında iki bini aşkın sivilin katledildiğini aktardı.  

Yeni yerleşim yerleriyle Filistinlilere ait mülklerin gasbedildiğine dikkati çeken İşbilir, "Kudüs'teki iskan politikalarıyla ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yıkım ve sınırlandırma girişimleriyle Müslümanlar en temel haklarından mahrum bırakılıyor. Uluslararası güçler ve kurumlar, İsrail'in uyguladığı terörü ve insan hakları ihlallerini görmezden geliyor" ifadelerini kullandı. 

İşbilir, Mısır'da, halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik  3 Temmuz 2013'teki darbenin üzerinden 17 ay geçtiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Rabia ve Nahda meydanlarında katledilen binlerce insanın hesabı sorulmadı. İnsan hakları örgütleri, Rabia ve Nahda meydanlarında insanlığa karşı suç işlendiğini tescil ettiler. Darbe süresince 20 binden fazla insan darbe karşıtı oldukları için tutuklandı. Barışçıl gösteriler silahla ve şiddetle bastırılmaya çalışılıyor. Darbeye 'darbe' diyemeyen ülkeler ve uluslararası odaklar Mısır'daki insan hakları ihlallerinden sorumludurlar. Batı'da Müslümanlar üzerinde İslam karşıtı baskı, ayrımcılık ve İslamofobik yayınlar her geçen gün artıyor. İslamofobi, antisemitizm gibi suç sayılmalıdır. İslamofobi en sinsi insan hakkı ihlalidir ve ırkçılıktır. Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Batı dünyasını çifte standarttan vazgeçmeye ve evrensel insan haklarını sadece kendilerinden olana değil tüm insanlığa uygulamaya davet ediyoruz." 

İşbilir, İslam dünyasını da kapsamlı bir barış ahlakını, İslam'ın evrensel mesajında bulunan insan haklarını hatırlamaya ve uygulamaya çağırarak, insanı hiçe sayan, insan haklarını vahşice elinden alan zalim ve işgalci rejimlere ve darbe yönetimlerine karşı sağlam iradeli bir duruşa davet etti. 

Muhabir: Kenan Irtak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın