Gündem

Batman'da sokak düğünleri yasaklandı

Batman'da açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılması yasaklandı.

10.09.2016 - Güncelleme : 10.09.2016
Batman'da sokak düğünleri yasaklandı

BATMAN

Batman'da açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılması yasaklandı.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, halkın huzuruna, can ve mal emniyetine, milletin birlik ve beraberliğine kasteden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması amacıyla yasaklama kararının alındığı bildirildi.

Açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin C fıkrası uyarınca Batman'da mülki sınırları içerisinde alınan güvenlik tedbirleri kapsamında, açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmamasına, bu gibi işlere tahsis edilen ve diğer kapalı alanlarda yapılmasına yönelik karar alındığı belirtildi.

Düğün salonu olmayan ilçelerde konunun kaymakamlıklara bildirilmesi gerektiğine yer verilen açıklamada, ilçelerin yerleşim yerlerinde konunun kaymakamlarca değerlendirilerek kolluk kuvvetleri ile koordinasyon içerisinde hareket edilmesine istendi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Düğün salonları, otel ve özel organizasyon salonları ile kişilerin özel mülkiyetindeki işletme niteliği olmayan kapalı alanlarda yapılacak düğün ve benzeri etkinlikler için bağlı bulunduğu polis ve jandarma kuvvetlerine düğün sahibinin adı soyadı, iletişim bilgileri, etkinlik yapılacak yeri ve saatini gösterir dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Kapalı mekanlarını kullandıran kamu veya özel kurum ve kuruluşların özel güvenlik hizmetlerinden yararlanması ve kolluk birimleri ile irtibat içerisinde olmalıdır. Alınan kararların yerel görsel ve yazılı medya yoluyla, belediyeye ait anons araçları ile merkez ve köylerde muhtarlıklar tarafından halka duyurulmalıdır."

Açıklamada, karar ve tedbirlere aykırı hareket ettiği tespit edilen sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümlerince idari para cezası uygulanacağı ifade edildi. 

Muhabir: Selman Tür

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.