Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.50
BTC/USDT
69,878.00
BIST 100
9,145.20
Gündem

Beratcan davasında sanıklar hakim karşısına çıktı

Kartal'da kaybolduktan sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin servis şoförü Ersin Kaşıkçı ve anne Türkan Karakütük'ün yargılanmasına başlandı.

26.10.2016 - Güncelleme : 26.10.2016
Beratcan davasında sanıklar hakim karşısına çıktı

Istanbul

İSTANBUL 

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ile tutuksuz sanık anne Türkan Karakütük katıldı. Duruşmada, Beratcan'ın babası Ergün Karakütük ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen anne Türkan Karakütük, Beratcan'ın küçük oğlu olduğunu belirterek, "Sanık Ersin'le 5-6 yıllık bir ilişkimiz var. Hatta Ersin, evime 2-3 dakika mesafede bir ev tuttu ve ev sahibine eşi olarak tanıştırdı. Ben bu eve hiç Beratcan'ı götürmedim. Sanıkla olan ilişkimi, eşim ve büyük oğlum biliyordu." dedi.

Kaşıkçı ile ilişkileri sırasında eşi ve çocukları üzerinden tehdit edildiğini anlatan Karakütük, olay günü daha önce yolda gidip geldiğini gördüğünü söylediği için Ersin'i aradığını belirtti.

"Çocuğumun katili değilim"

Oğlu Beratcan'ı öldürmesi için kesinlikle azmettirici olmadığını söyleyen Karakütük, "Polise ayın 11'inde verdiğim ifadede, 'Ersin'den şüphelenmiyorum' dedim. Zira kendisinin bu işe katkısı olmadığının belirlenmesi halinde, bana şiddet uygulayacağını düşünüyordum. Eğer oğluma zarar vereceğini bilsem, görüşme teklifini reddetmezdim. Ben bu ilişkiyi bitirip eşim ve çocuğa vakit ayırmak istiyordum. Sanığın daha önce bana şiddeti olmuştu. Ben suçsuzum, çocuklarımı seviyordum, çocuğumun katili değilim." diye konuştu.

Tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ise Türkan Karakütük'ün hiçbir dediğine katılmadığını ifade ederek, "İlişkinin başından beri, hep o arardı, günde 12-13 sefer arıyordu. Kendi beğendiği evi, ben kiraladım. Ev sahibine, eşim olarak tanıştırdım. Türkan, eve 4-5 defa gelir, kendisiyle ilişkimiz olur. Olaydan 3 ay önce, Beratcan ile birlikte geldi. Beratcan salonda televizyon izlerken, 'biz Ersin ağabeyinle konuşacağız' diyerek, arka odaya geçtik. Odaya gelen Beratcan, bizi gördü." dedi.

Kaşıkçı, Karakütük'ün ısrarla Beratcan'ı susturmasını ve öldürmesini istediğini iddia etti.

"Cinayetten dolayı çok pişmanım"

Olaydan bir gün önce cinayet planını kesinleştirdiklerini dile getiren Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bana, Beratcan'ın okuldan çıktıktan sonra eczanenin önünde beni beklemesini tembih ettiğini söyledi. Ben de o gün servis işim bittikten sonra, eczanenin oraya çocuk yalnız geldi. Arabaya binmesini istedim, itirazsız bindi. Ellerini ayaklarını ve ağzını bantladım, burnu açıktı ve nefes alıyordu. Arka camın arasındaki boşluktan, bagaj diye kullandığımız bölüme, çocuğu indirdim. Sessiz olmasını sonra serbest bırakacağımı söyledim. Ben yarım saat süren servisimi yaptıktan sonra, çocuğu Gülsuyu Köprüsü'nün yakınına indirdim. Bagajı açtığımda, çocuk yarı baygındı. Ellerini çözdüm, fazla derinliği olmayan suya soktum. Su değince ayıldı. Ben kafasından suya bastırdım. 1 dakika süre içerisinde hareketsiz kaldı, çabası kesildi ve öldü. Cesedini menfezin kenarına görülmeyecek şekilde bıraktım. Etraftan görülmesin istedim, olay yerinden servisle ayrıldım. Türkan'ın baskısı sonucu oluşan bu cinayetten dolayı çok pişmanım."

"Ben hiçbir şeyden şüphelenmedim" 

Müşteki Ergün Karakütük, hem tutuksuz yargılanan eşi Türkan Karakütük’ten hem de oğlunu öldüren tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı’dan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Sanık eşimin diğer sanık Ergün’le olan ilişkisinden hiçbir şekilde haberim yoktu. Türkan’ın diğer sanıkla ilişkisini bildiğim yolundaki iddiası, doğru değildir, bilseydim bu duruma getirmezdim." diye konuştu.

O dönemde eşiyle arasındaki ilişkinin devam ettiğini belirten Karakütük, "Ben hiçbir şeyden şüphelenmedim. Haber alınca kendim aradım, bulamadım, sonra polise haber verdim. Yaklaşık 18 gün sonra oğlumun cesedi bulundu." değerlendirmesini yaptı.

Tanık olarak dinlenen Beratcan'ın 16 yaşındaki ağabeyi B.K. da annesi ile Ersin Kaşıkçı’nın ilişkisini bildiğini, babasının da bu ilişkiden haberi olduğunu ileri sürdü.

Baba Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan ise "Türkan Karakütük, denetim şartlarını ihlal etmiştir. Bu konuda samimi olmadığı, sığınma evinden ayrılış gerekçesi ve şimdi bildirdiği adresler, hiçbiri doğru değildir. Kendisine sadece telefondan ulaşılmaktadır ve kaçma şüphesi vardır." diyerek, Karakütük'ün tutuklanmasını talep etti.

Anne Karakütük'e yurt dışına çıkma yasağı

Sanık Türkan Karakütük'ün avukatı ise tutuklanma talebini kabul etmediklerini ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan anne Türkan Karakütük'ün sorgu hakimliğince konulan ve daha sonra değiştirilen ikameti terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, ayrıca yurt dışına çıkışının yasaklanması ve her cumartesi polis merkezine giderek imza atmasına karar verdi.

Sanıkların kullandıkları telefonların 9-28 Mart arasındaki görüşmelerine ilişkin kayıtların Bilgi Teknolojileri Kurumundan istenmesine ve Kaşıkçı'nın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Muhabir: Mustafa Hatipoğlu, Filiz Kınık, Alptekin Soykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.