Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,365.00
BIST 100
9,123.95
Gündem

'Bodrum'da yakın gelecekte büyük deprem beklemiyoruz'

ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit, Bodrum ilçesinde yakın gelecekte büyük bir depremin beklenmediğini bildirdi.

Ali Ballı  | 04.11.2017 - Güncelleme : 04.11.2017
'Bodrum'da yakın gelecekte büyük deprem beklemiyoruz'

Muğla

MUĞLA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen "Bodrum Yarımadası Depremselliği, Deprem Gerçeği ve Deprem Kaynakları" konulu konferansta, 21 Temmuz'da yaşanan deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum'un 4'te 3'ünün kaya üzerinde bulunduğunu ve zemin açısından çok şanslı bir yer olduğunu belirten Koçyiğit, ilçenin 21 Temmuz'daki depremden, az katlı yapılar sayesinde çok fazla etkilenmediğini söyledi. Koçyiğit, "Ana depremin kaynağının deniz içinde olması, Bodrum'a çok yakın olmaması ve fayın İstanköy'e (KOS) doğru eğik olması nedeniyle Bodrum'da bu anlamda olumsuz bir şey yaşanmamıştır." dedi.

Sadece denizde değil karada da fayların olduğuna dikkati çeken Koçyiğit, şöyle devam etti:

"Karadaki faylar en fazla 5,5 veya 6 büyüklüğünde deprem yaratabilir. Daha büyük deprem yaratmaz ama onların çok azı etkilenmiş, tetiklenmiş. Ana depreme bağlı olarak, yakın gelecekte bu bölgede daha büyük bir deprem beklemiyoruz. Enerjinin büyük bir kısmı göç etti. Hem ana kaynaktan çıktı hem yakın civardaki faylar onu kullanıp küçük deprem yarattı. Enerji yüzde 90 oranında kullanıldı."

Konferansı Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, AFAD, AKUT, Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekipleriyle çok sayıda vatandaş izledi.

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın