Gündem

Boydak Holding yönetimine kayyum atandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak Holding yönetimine kayyum atandı.

Müzahim Zahid Tüzün  | 18.08.2016 - Güncelleme : 19.08.2016
Boydak Holding yönetimine kayyum atandı

KAYSERİ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, merkezi Kayseri'de bulunan Boydak Holding'e kayyum atandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından holding yönetimine 5 kişilik kayyum atanmasına karar verildi.

Kayyumlar Ramazan Arslan, Ramazan Erikli, Ahmet Ziya Beşparmak, Mustafa Karakaya ve Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, polis ekipleri nezaretinde holdingin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkez binasına girdi.

Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile holding yöneticilerinden Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak, Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı'na yönelik operasyon sonucu tutuklanmış, gözaltına alınan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Holding yöneticilerinden Memduh Boydak da FETÖ'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla daha önce başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Mustafa Boydak'ın açıklaması

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, holding binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuka ve Türk adaletine güvendiğini vurgulayarak "Malum, soruşturmalar vardı. Geldiğimiz noktada, Boydak Holding ve Boydak Holdingin çoğunluk hissedar olduğu şirketlerimize Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararına göre, kayyum ataması yapıldı, 5 kişilik bir kayyum heyeti. Hayırlısı olsun diyorum." dedi.

Hukuka ve Türk adaletine güvendiklerini belirten Boydak, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah arkadaşlar şirketlerimizde gerekli çalışmaları yaparlar. Performans kriterlerine göre yönetirler buraları. Her türlü incelemelerini yaparlar, biz de en azından aklanmış oluruz. Biliyorsunuz kaç senedir bu konularda yaptığımız çalışmalar var. Kurumsal yapıyla kişiler arasında fark var. Kurumsal yapıyla kişilerin tasarrufları arasında fark olması lazım. Bu neticesinde bir süreç, bu süreci hep birlikte yaşayacağız. 14 bin kişilik çalışanıyla 60 yıllık Boydak grubunun böyle bir duruma düşmesi tabii ki üzüntü verici ama neticesinde belki de bizim için bir fırsat. Bizim durumumuzun hiçbir şekilde bu yapılarla herhangi bir organik bağının olmadığı inşallah ortaya çıkacak. Oralarla bizim ne bir alışverişimiz ne ortaklığımız kesinlikle yok zaten bu görülecek ve inşallah bu hak da teslim edilecektir. Biz her şeyimizle, mali performansımızla dört dörtlük grup teslim ediyoruz. İnşallah bulunduğu yerden daha ileriye götürülmesini temenni ediyorum. Bu sürecin daha kısa bir sürede de tekrar aynen mensuplarımıza grubumuza döneceğine inşallah yürekten inanıyorum."

Muhabir: Müzahim Zahid Tüzün

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın