Dolar
32.38
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,801.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Bozkırın ortasındaki 'sahil kenti'nde büyük değişim

Güneydoğu bozkırının ortasında bulunmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kentini andıran Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm yatırımları hız kazandı.

18.08.2017 - Güncelleme : 18.08.2017
Bozkırın ortasındaki 'sahil kenti'nde büyük değişim Fotoğraf: AA/Mehmet Akif Parlak

ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ 

Güneydoğu bozkırının ortasında bulunmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kentini andıran Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, İçişleri Bakanlığınca belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından sunulan hizmetler sayesinde, başta turizm olmak üzere her alanda hızlı bir değişim yaşıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdiği gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan Halfeti Belediye Başkanının yerine KHK kapsamında vekaleten görevlendirilen Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak öncülüğünde başlatılan hizmet seferberliği devam ediyor.

Çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye, altyapıdan üstyapıya, temizlikten turizme kadar her alanda vatandaşın da desteğini alarak, kısa sürede ilçenin görümünü değiştirmeyi başardı.

Bölgenin önde gelen turizm merkezleri arasında yer alan ilçede, 8 aydır yürütülen çalışmalar özellikle yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

"Sakin Şehir" Halfeti

Sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından "Sakin Şehir" ağına dahil edilen Halfeti'de, turizm sezonları hareketli geçiyor. Tarihi taş evleri, doğal güzelliğinin yanı sıra romanlara konu olan Fırat Nehri'nin kıyısındaki Halfeti, ortalama her yıl 300 bin turisti ağırlıyor. 

Marina ve köprü inşa edildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerdeki her hizmeti yakından takip ettiklerini söyledi.

Halfeti'ye son bir yıl içerisinde yaptığı her ziyarette yeni bir hizmetle karşılaştığını vurgulayan Çiftçi, "Halfeti hizmet noktasında tamamıyla büyük bir değişimi yaşıyor. Gerek bizler gerekse de Halfeti ile kardeş olan Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet için destek sağlıyor. İlçedeki sahil düzenleme işi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ile görüştük. Melih Beyin iyi niyetli yaklaşımı ve ata toprağı olan Halfeti'ye bakışı doğrultusunda, belediye meclisinden sahil düzenlemesi projesine katkı sağlanması için karar çıktı." diye konuştu.

"Çalışmalar son derece güzel bir şekilde ilerliyor" 

Kaymakamlık iş birliğiyle 55 tekne kapasiteli marina da kurduklarını dile getiren Çiftçi, şöyle devam etti:

"Marina oradaki teknelerin bir düzen içerisinde bulunmasını sağlanıyor. Nehrin karşısında bulunan Gaziantep ile de irtibatın kurulması sağlandı. O bölümde de yine tekne alanının oluşturulması görüşüldü, uygulamaya bir bir konuluyor. Halfeti hem tarih açısından, hem turizm açısından, hem de tabiat güzellikleri açısından bir numara. Şanlıurfa turizmine katkı veriyor, turist çekiyor, müthiş bir güzelliği var. Halfeti Vadisi'nde, su ile tabiatın bir arada olduğu, yanına tarih de eklendiğinde enfes bir geziye çıkıyorsunuz. Bunun da farkındayız. Çalışmalar son derece güzel bir şekilde ilerliyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın